Catalunya té grups de gent que queden per sortir a caçar homosexuals

El conseller diu que estan "instal·lats en l'odi i alimentats per un cert aval en el menyspreu a la diferència"

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha dit aquest dimecres que “hi ha indicis” de l’existència a Catalunya “grups de gent que queden per sortir a caçar” persones homosexuals. En una entrevista a Rac1 el conseller ha explicat que aquests grups, que no ha volgut qualificar d’organitzats, estan “instal·lats en l’odi i alimentats per una cultura de l’odi a la diferència”.
Ha atribuït la seva existència a “un cert component social d’una certa permissivitat, un cert aval en el menyspreu a la diferència, que ajuda i anima a determinats col·lectius a fer un pas més”. Davant aquesta situació “extremadament greu” el conseller ha explicat que el cos és “implacable”.
El conseller ha dit que les persones homosexuals “no han de tenir por” perquè “la por és la victòria d’aquesta gent”. Ha demanat que es comportin amb normalitat perquè “al final acabarem guanyant i tindran els Mossos al seu costat”.

Ha recordat que els Mossos d’Esquadra disposen d’un grup de quinze persones especialitzades en delictes d’odi i en aquests moments s’està fent una formació especialitzada al conjunt dels agents sobre aquesta qüestió.

“Ens hi hem posat molt seriosament”, ha assegurat Elena, que ha dit que treballen per ser “implacables” com en el cas de l’agressió a la platja del Somorrostro de Barcelona.