La CUP rebutja participar en l’acte institucional de la Diada a Lleida

Retreuen a Paeria i Govern que reforcin la política "d'amnèsia històrica" imposada pel PSC i aplaudida per Ciutadans

La CUP de Lleida no participarà en l’acte institucional de la Diada que es farà a la ciutat. En una carta enviada pel diputat lleidatà, Pau Juvillà, a la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, la CUP ha declinat la invitació i retreu a la Paeria i al Govern de la Generalitat que continuïn mantenint la commemoració de l’11 de setembre a la Seu Vella en lloc del Roser com a espai de memòria col·lectiva d’aquells que van lluitar per les llibertats nacionals. Lamenten que l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, continuï mantenint l’acte a la Seu Vella reforçant així, diuen, la política “d’amnèsia històrica imposada per Àngel Ros i aplaudida per Ciutadans”.
La CUP exigeix a ERC i Junts per Catalunya que l’acte institucional de la Diada de l’Onze de Setembre es torni a celebrar al Convent del Roser, tal com s’havia dut a terme fins a l’any 2011, quan el PSC va decidir traslladar-lo a la Seu Vella, coincidint amb l’inici de les obres del Parador.

Els anticapitalistes recorden que l’abandonament del Roser com a lloc d’ofrena suposa la pèrdua d’aquest espai de memòria col·lectiva i suposa un pas més cap a la pèrdua d’espais públics en benefici d’empreses privades com ara Paradores Nacionales. A més, lamenten, amb aquesta decisió la Paeria segueix incomplint la seva pròpia promesa de recuperació i dignificació del Convent del Roser.

En aquest sentit, també critiquen l’espai “indigne” habilitat per Paradores Nacionales, al vestíbul del Roser, per tal que les entitats socials i culturals, així com les organitzacions de l’Esquerra Independentista, facin les ofrenes florals respectives.

La CUP fa una crida a les entitats de la ciutat a mantenir l’ofrena al Roser i demana a la Paeria que trenqui amb les polítiques continuistes del PSC i retorni d’una vegada per totes l’acte institucional al seu lloc d’origen.