Catalunya activa l’alerta per risc d’inundacions

La pluja tomba un arbre a Barcelona i interromp la circulació

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del pla Inuncat per risc d’inundacions davant la intensitat i l’extensió de les pluges d’aquest divendres a la tarda.

En un comunicat, ha explicat que el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha registrat 40 litres de pluja per metre quadrat en mitja hora al Vallès Occidental, acompanyada de calamarsa.

El Meteocat també ha avisat que hi pot haver fortes ratxes i ràfegues de vent, calamarsa i tornados a les comarques del Bages, el Solsonès, el Berguedà, Osona, el Moianès i el Vallès Oriental.

La previsió assenyala que les tempestes de mantindran durant la tarda i fins a les 17.30 hores no hi ha hagut incidències greus, si bé el vent i la pluja han tombat en arbre a l’Eixample de Barcelona que ha caigut sobre una furgoneta aparcada i interromp la circulació al carrer Viladomat entre Floridablanca i Tamarit, on els Bombers de Barcelona treballen per retirar-lo.

Bombers de la Generalitat també ha fet actuacions a diversos municipis i hi ha retencions en algunes carreteres, sobretot de l’entorn de l’àrea metropolitana.

Protecció Civil ha alertat tots els municipis afectats per la previsió i ha demanat tancar tots els punts inundables que hi hagi.