Assassina a ganivetades a la seva parella

Tots dos tenien tres fills en comú de 5, 4 i 2 anys

Una dona de 43 anys va ser assassinada ahir a les mans de la seva parella, de 38, en el seu domicili de Tarancón, a Conca, en un nou cas de violència masclista, segons van confirmar fonts de la Guàrdia Civil. Tots dos tenien tres fills de 5, 4 i 2 anys en comú, i l’home havia tingut una ordre d’allunyament sobre la víctima per denúncies prèvies de maltractament, encara que actualment es trobava inactiva després d’una sentència absolutòria dels Jutjats penals de Conca dictada el passat 1 d’abril. Al voltant de les 9.30 hores, l’assassí va acudir a la caserna de la Guàrdia Civil de Tarancón per a comunicar que havia matat a la seva parella amb un ganivet.

Després de la confessió, va quedar detingut i diverses patrulles es van desplaçar fins al domicili familiar, on van comprovar la defunció de la dona, que presentava ferides d’arma blanca. Aquesta era de nacionalitat marroquina i residia en el municipi des de fa diversos anys. Després d’acordonar la zona, es va avisar a l’autoritat judicial. El portaveu de la Comandància de la Guàrdia Civil de Conca, Jesús de la Creu, va confirmar que els tres nens eren a la casa familiar quan van arribar els agents, i va precisar que des que s’havia dictat la sentència absolutòria no s’havien rebut noves denúncies per violència masclista.

Per part seva, el Govern regional s’ha fet càrrec dels tres orfes.L’ajuntament de Tarancón va decretar ahir tres dies de dol oficial després del crim, i va convocar per a avui una concentració de repulsa davant les portes del consistori. En el que va d’any, tretze dones han estat assassinades per violència masclista a Espanya i 1.139 des de 2003, any des que existeixen estadístiques fiables en aquesta matèria.