Almenys 2.000 professors no han anat a treballar en el primer dia de classes

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Conselleria d’Educació de la Generalitat ha gestionat aquest dilluns, en el primer dia del segon trimestre escolar, el nomenament de 1.517 docents substituts, ha informat en un comunicat.

Fonts de la Conselleria han aclarit que aquests nomenaments cobreixen baixes de tota mena, no únicament causades per positius de Covid-19.

Per territori, són 257 a Maresme-Vallès Oriental (Barcelona), 152 a Barcelona Comarques, 211 a Baix Llobregat (Barcelona), 76 a Catalunya Central (Barcelona), 218 a Vallès Occidental (Barcelona), 130 a Barcelona ciutat, 154 a Girona, 120 a Lleida, 134 a Tarragona i 65 en Terres de l’Ebre (Tarragona).

Se sumen així als 571 nomenaments d’interins i substituts del passat divendres, l’últim dia de les vacances de Nadal.

La Conselleria ha assegurat que, donada la incidència de la pandèmia de Covid-19, hi haurà nomenaments telemàtics cada dia durant aquesta setmana i la pròxima –habitualment es produïen els dilluns, dimecres i divendres–.

Excepcionalment es cobriran les baixes iguals o superiors als cinc dies (fins ara es cobrien les de set o més), i es podran fer nomenaments d’urgència en centres amb més de tres baixes inferiors a cinc dies.

El conseller, Josep Gonzàlez-Cambray, va sostenir aquest diumenge que “com a mesura excepcional s’atendran i es cobriran totes les baixes de curta durada”.