Alerten d’una nova estafa a través de Bizum

Els ciberdelinqüents aprofiten el desconeixement dels usuaris i la confiança de les persones en l'aplicació per a poder enganyar-los

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Oficina de Seguretat de l’Internauta (OSI) ha alertat de la detecció d’una nova estafa a través de l’aplicació d’enviament de diners Bizum. Segons informen, els ciberdelinqüents es fan passar per compradors en pàgines de vendes com Milanuncios, Wallapop o Vinted on els particulars poden vendre coses que ja no utilitzen i no és necessària la mediació d’entitats bancàries.

Els estafadors demanen fer el pagament per Bizum, però en lloc d’enviar els diners envien una sol·licitud de pagament que, en cas de ser acceptada, pot fer caure a les víctimes en la trampa. A l’app de pagaments instantanis a més d’enviar diners també es pot exigir-los, així que cal revisar bé les condicions que se sol·liciten perquè un cop acceptat els diners passen directament al compte bancari de l’estafador.

Els ciberdelinqüents aprofiten el desconeixement dels usuaris i la confiança de les persones en l’aplicació per a poder enganyar-los, fent-se passar per compradors que volen pagar quan en realitat estan demanant diners al venedor. Aquest, per desconeixement, accepta el pagament i perd els diners.

En cas de ser víctima d’aquesta estafa, l’OSI explica que cal posar-se en contacte amb la nostra entitat bancària per explicar el que ha passat, així com fer-ho també al servei d’atenció a l’usuari de la plataforma de compravenda en la qual s’ha contactat amb l’estafador. A la vegada és recomanable presentar una denúncia a la policia presentant totes les proves que es puguin tenir com la captura de pantalla de les converses, les dades de l’estafador o els comprovants de pagament.