No anar a la feina per por de contagiar-se pot suposar el teu acomiadament

La justícia ha donat la raó a una empresa que va fer fora una treballadora que no volia anar a treballar presencialment

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha donat la raó a una empresa que va acomiadar una dona que no va voler anar al seu lloc de feina per por de contagiar-se de coronavirus. Els fets van tenir lloc al març de 2020, en ple inici de la pandèmia i amb unes xifres de contagis i de morts molt elevades.

Amb l’aplicació de l’estat d’alarma i el confinament, aquesta empresa madrilenya va decretar el teletreball com a model prioritari, però cada dia un treballador havia d’anar presencialment al seu lloc de teball. És en aquest punt quan una de les seves treballadores es va negar a anar-hi.

Dos dies abans que li toqués va enviar un correu a la empresa explicant que no hi aniria per por a ser contagiada i transmetre el virus als seus pares. L’empresa li va contestar que estaria segura al seu lloc de feina, però la dona igualment no s’hi va presentar. Al cap de cinc dies, la treballadora va rebre la carta d’acomiadament disciplinar per una falta molt greu d’inassistència per “indisciplina o desobediència a les ordres rebudes, i transgressió de la bona fe contractual”.

La dona va decidir portar el seu cas a la justícia i ha acabat arribant al Tribunal Superior de Justícia de Madrid, que ha donat la raó a l’empresa. Els jutjes consideren que la por d’encomanar-se de covid no és motiu per ausentar-se presencialment del lloc de feina. Els magistrats argumenten que els motius de la treballadora no estaven emparats en la prevenció de riscos laborals i que no hi havia “risc greu i imminent per a la vida o la salut de la treballadora ni incompliment greu de les obligacions de prevenció de l’empresari”.