Segueix el fort vent a Catalunya: Alerta vermella a Tarragona i Barcelona

L'episodi de vent tornarà a intensificar-se a tot Catalunya, amb 5 comarques amb avisos vermells i vents que superaran els 90 km/h

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Protecció Civil ha tornat a activar el pla VENTCAT en situació d’alerta per un nou episodi de forts vents generalitzats a tot Catalunya. De fet, en algunes zones el vent va començar a bufar fort dilluns a la nit i no ha parat, malgrat haver perdut intensitat en les últimes hores.

 

La predicció meteorològica ha obligat a declarar avisos taronges a pràcticament totes les comarques de Catalunya a partir de la tarda d’aquest dijous. Només el Gironès, el Pla de l’Estany i el Baix Empordà no tenen alertes activades. L’Alt Empordà i la Garrotxa tenen avisos grocs activats.

 

Però la pitjor part, de nou, se l’emportaran el Camp de Tarragona i el sud de Barcelona i la Catalunya Central. El Baix Camp, l’Alt Camp, el Baix Penedès, l’Alt Penedès i l’Anoia estaran en alerta vermella per forts vents a partir de la tarda, amb ratxes que poden tornar a superar els 90 km/h en aquestes zones.

 

La situació s’allargarà durant la tarda i nit de dijous i la matinada de divendres, i serà a partir de primera hora del matí de divendres quan el vent, de component nord, perdrà intensitat.