La multinacional Nestlé ha hagut de retirar del mercat alguns dels seus gelats per contenir més òxid d’etilè del permès. Aquesta substància química s’ha demostrat que és cancerígena i perjudicial per a la salut, segons apunta el diari Ara. Concretament, l’empresa ha retirat els cons Extreme de nata i maduixa i de vainilla i caramel.
L’OCU va detectar residus tòxics en estabilitzants per a gelats i va demanar a Consum que identifiqués quins productes es podrien haver vist afectats, un dels quals ha resultat ser els gelats de Nestlé. Les restes d’òxid etilè es troben en un additiu E410, goma de garrofí o garrofa, un producte molt utilitzat com estabilitzant en gelats.
La companyia alimentària ja va reconèixer fa unes setmanes en un document intern que més del 60% dels productes que ven no són saludables. En aquest document, però, no es comptabilitzen els productes de nutrició infantil, menjar per animals, cafè i nutrició mèdica. Una de les dades que més va sorprendre de l’informe fet per Nestlé era la baixa puntuació amb les quals es va valorar les begudes, els productes de confiteria i gelats de la marca, que són precisament els productes més venuts.