Alerta alimentària a Catalunya per un conegut producte instantani

L'AESAN insta a totes les persones que presenten al·lèrgies o intoleràncies, i que han comprat aquest producte, que no el consumeixin

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària Europea (RASFF), ha rebut l’avís d’un mal etiquetatge en un conegut producte que qualsevol consumidor pot trobar al supermercat. Es tracta d’un lot afectat de la marca de fideus instantanis Chongqing, concretament el producte Instant Noodles – Hot & Sour Flavour.

Segons informen les autoritats alimentàries, s’han detectat traces de llet en diversos lots en aquests fideus, un component que no s’especifica a l’etiquetatge. Molts consumidors son intolerants o al·lèrgics a la lactosa, motiu pel qual aquest mal etiquetatge pot suposar un risc per a alguns d’ells.

L’AESAN ha informat, a través de les xarxes socials, que la distribució d’aquest producte s’ha limitat a algunes comunitats autònomes, entre les quals s’inclouen Madrid o Catalunya. Malgrat això, asseguren que “no és descartable que hi pugui haver redistribucions en altres comunitats”.

En vista d’aquesta alerta, l’AESAN insta a totes les persones que presenten al·lèrgies o intoleràncies, i que han comprat aquest producte, que no el consumeixin. No obstant això, el producte “no comporta cap risc per a la resta de població”.