Airbnb veu en el Decret de Turisme de Catalunya “un pas endavant” per al lloguer turístic

El Decret de Turisme de Catalunya considera llar compartida un allotjament turístic que és l'habitatge principal del seu titular i que aquest comparteix com a servei d'allotjament amb terceres persone

Imatge de la Platja del Canadell a Calella de Palafrugell. ACN

La plataforma Airbnb ha celebrat el “pas endavant” que suposa per al lloguer turístic la regulació de la figura de les llars compartides del nou Decret de Turisme de Catalunya que el Govern ha aprovat aquest dimarts.

“És un pas endavant per a les nombroses famílies catalanes que depenen dels ingressos addicionals que obtenen en compartir casa seva i oferir als hostes una forma autèntica, local i sostenible de descobrir la seva ciutat o la seva regió”, ha sostingut en un comunicat aquest dimarts.

El Decret de Turisme de Catalunya considera llar compartida un allotjament turístic que és l’habitatge principal del seu titular i que aquest comparteix com a servei d’allotjament amb terceres persones, un màxim de quatre, per a estades de durada igual o inferior a 31 dies.

Després de l’aprovació d’aquesta regulació, Airbn “vol seguir sent un bon soci dels governs a Catalunya i treballar de manera conjunta amb els municipis per facilitar que totes les persones puguin compartir la seva llar”, ha manifestat la companyia.

I volen fer-ho de manera que els propietaris puguin compartir casa seva en aquesta modalitat de lloguer “de manera responsable, complint les lleis i pagant els seus impostos”