Abusa sexualment de la seva cosina menor d’edat durant anys

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

La Fiscalia demana 10 anys de presó per a un home acusat d’haver abusat sexualment, de forma continuada durant anys, de la seva cosina segona, quan aquesta tenia entre 7 i 12 anys d’edat, i que serà jutjat aquest dimarts en la secció quarta de l’Audiència Provincial de Provincial de Pontevedra.

Segons relata el ministeri públic en el seu escrit d’acusació, la menor i la seva germana s’alternaven per a dormir a casa de la seva bestia, ja que el seu fill (l’acusat) s’havia anat a Canàries per motius laborals i ella es quedava sola.

Quan el processament va tornar, les menors van continuar anant a pernoctar a casa del seu familiar i, en una data no determinada de 2001, quan la víctima tenia 7 anys d’edat, van començar els abusos. La Fiscalia assenyala que l’acusat (que llavors tenia 39 anys) amb l’excusa de jugar a les cartes amb la nena, li manava tancar la porta de l’habitació per a quedar-se tot sol amb ella.

Inicialment, l’home es limitava a mostrar-li el seu penis i a masturbar-se davant d’ella, però els fets es van anar agreujant amb el temps. Així, va instar la menor que li toqués i besés els genitals i, posteriorment, va passar als tocaments en els pits i en la zona vaginal de la petita, arribant a introduir-li els dits.

Els abusos van ser continuats fins a 2007, quan la tía va sorprendre un dia a la nena, que ja tenia 12 anys, amb l’acusat, tenint ella els pantalons i la roba interior baixada. Des d’aquest moment, la víctima va prendre consciència de la situació i va començar a evitar a l’acusat.

ESTRÈS POSTTRAUMÀTIC

Anys després, al març de 2017, la víctima, ja una dona adulta, va iniciar un quadre clínic ansiós amb important repercussió funcional després d’evocació de record traumàtic en forma de crisi d’ansietat, nerviosisme, psicosomatización, irritabilitat, sota estat anímic, dificultat de concentració, hiperalerta, idees passives de mort i autolítiques sense clara estructuració, increment de consum d’alcohol i abús d’ansiolítics i conductes d’evitació. Tot això compatible amb un quadre d’estrès posttraumàtic.

La jove, que va presentar denúncia pels abusos en 2019, va haver de sotmetre’s a tractament mèdic i psicoterapèutic, encara que persisteixen les seqüeles.

DELICTES I PENES

Per aquests fets, la Fiscalia considera a l’acusat autor d’un delicte continuat d’abús sexual sobre menor de 13 anys, aprofitant la seva situació de superioritat i amb introducció de membres corporals per via vaginal.

Així, demana que sigui condemnat a 10 anys de presó, i que se li imposi la prohibició d’acostar-se o comunicar-se amb la víctima durant 12 anys. També reclama que indemnitzi a la noia en 20.000 euros per les lesions psíquiques conseqüència dels abusos.

JUDICI SUSPÈS

D’altra banda, la secció cinquena de l’Audiència Provincial de Pontevedra acollirà aquest dilluns el judici contra un acusat d’agredir sexualment a una nena de 6 anys, que estava assenyalat per al 23 de juny passat i que va ser suspès per la incompareixença del processament.

Segons l’escrit d’acusació pública, els fets van ocórrer el 17 d’abril de 2019, quan la nena, de 6 anys, va entrar en el portal del seu edifici acompanyada del seu germà, de 8 anys. L’acusat va observar això i, guiat pel seu ànim libidinós, es va ficar en el portal darrere dels menors.

A continuació, relata el Fiscal, va agarrar fortament a la petita pel coll, la va besar en la boca i li va ficar la mà per sota de la roba per a tocar-li les seves parts íntimes, però no el va aconseguir perquè la parella de la mare dels nens, que venia caminant darrere d’ells, va entrar en el portal i li ho va impedir.

Per aquests fets, el ministeri públic l’acusa d’un delicte d’agressió sexual a menor i d’un delicte lleu de lesions, ja que la petita va sofrir erosions en el coll i escàpula, i esgarrapades en la barbeta.

L’acusat pateix un trastorn de personalitat amb trets psicòtics, amb un trastorn de control d’impulsos i comportament impulsiu, per la qual cosa la Fiscalia demana que se li apliqui la circumstància atenuant de trastorn psíquic.

Tenint això en compte, reclama per a l’acusat una pena de 6 anys de presó i la prohibició d’acostar-se o comunicar-se amb la nena per un temps de 7 anys. A més, demana que pagui una multa de 810 euros i que indemnitzi a la menor en 3.250 euros per les lesions i del mal moral.