5.000 persones s’incorporen a les accions de Creu Roja durant la pandèmia

Prop del 70% del voluntariat que s’ha sumat vol continuar col·laborant habitualment amb l’entitat

Dues voluntàries de la Creu Roja trucant el timbre d'un domicili per repartir material escolar. ACN
4.817 persones de tot Catalunya s’han incorporat des de mitjans de març i fins al 30 de juny al Pla Creu Roja RESPON davant la covid-19, que l’entitat va posar en marxa durant la pandèmia i que ha permès atendre directament més de 100.000 famílies en situació de vulnerabilitat social. Prop del 70% vol continuar col·laborant habitualment amb Creu Roja. Entre el nou voluntariat predominen les dones (57%) respecte als homes (43%). Els joves d’entre 18 i 27 anys representen gairebé un terç dels nous voluntaris (32,5%), seguits per la franja d’entre 28 i 37 anys (27,3%). La principal activitat en què han participat les noves incorporacions ha estat la distribució de béns bàsics, concretament aliments, medicaments i productes d’higiene (44%).
L’acompanyament telefònic de la població més vulnerable i el suport en els dispositius d’allotjament de persones sense llar són altres de les activitats que han fet aquests gairebé 5.000 nous voluntaris.

Pel que fa al nivell d’estudis, un terç té estudis universitaris, un 33% ha cursat batxillerat o formació professional, i un 36%, l’ESO.

Prop del 70% dels voluntaris i voluntàries que s’han sumat a la Creu Roja durant l’estat d’alarma ha manifestat la intenció de continuar col·laborant-hi de forma habitual, segons es desprèn de l’enquesta feta per l’entitat. Els àmbits en què estan més interessats a participar són el repartiment d’ajudes i productes de primera necessitat; el seguiment de les persones que reben suport de la Creu Roja; l’escolta i orientació telefònica de col·lectius vulnerables, i el suport en albergs, pisos i allotjaments habilitats per l’entitat.

D’altra banda, un 28% no podrà prendre-hi part de manera freqüent per motius de feina o d’estudis, tot i que la majoria d’aquestes persones (82%) ja ha expressat el seu desig de continuar-hi vinculada, ja sigui intervenint de forma puntual, donant suport virtualment, rebent informació de la Creu Roja o difonent-ne les crides a l’acció.