Consellera Jordà: “Cap estament judicial ens pot negar el dret a un aire net”

La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha criticat la sentència del TSJC sobre la Zona de Baixes Emissions de Barcelona

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, Teresa Jordà, ha acusat aquest dilluns al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de “condicionar un nou consens polític” en anul·lar l’ordenança de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Barcelona.

Ho ha dit en un tuit recollit per Europa Press després que el TSJC hagi anul·lat l’ordenança per falta de “informes que avalin algunes restriccions, excés de l’àmbit geogràfic d’implantació i massa restricció de la mena de vehicles afectats”.

“Cap estament judicial pot negar-nos el dret a un aire net!”, ha exclamat, i ha criticat que mentre la Comissió Europea reclama mesures per a reduir la contaminació atmosfèrica en àrees urbanes, la justícia espanyola les tomba.

Ha afirmat que fer “més habitables” les ciutats millorant la qualitat de l’aire, sense deixar a ningú enrere, és un objectiu irrenunciable del Govern, en les seves paraules.

L’ordenança va ser aprovada pel plenari municipal el 20 de desembre de 2019 i va entrar en vigor al gener de 2020, i alguns dels col·lectius que han presentat els recursos han estat la Plataforma d’Afectats per les Restriccions Circulatòries, l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya, la Federació Empresarial Catalana d’Autotransport de Viatgers (Fecav) i l’Associació d’Empresaris de Transport Discrecional de Catalunya (Audica).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Costa Daurada centrarà els esforços a diversificar els mercats per mitigar la pèrdua de turistes russos

Notícia següent

Els conductors dels autobusos municipals de Tarragona faran 4 dies de vaga

Notícies relacionades