El festival Eargasm celebra la seva primera edició després de dues cancel·lacions

És el primer esdeveniment en sala que té lloc a Catalunya després de l'aprovació de les noves restriccions

El cantautor Gerard Vidal durant el concert inaugural del festival Eargasm, a la sala Upload del Poble Espanyol de Barcelona. ACN

L’Eargasm Fest, el nou festival de música emergent de Barcelona, ha celebrat aquest dissabte a la sala Upload del Poble Espanyol la seva primera edició, després que la pandèmia obligués a cancel·lar-lo dues vegades. Alhora, s’ha convertit en el primer festival en sala que té lloc a Catalunya després de l’aprovació de les noves restriccions. No hi ha hagut ni cadires ni distància de seguretat i els assistents han pogut ballar a la pista amb mascareta. Per accedir al recinte, però, calia presentar un certificat que acredités la pauta completa, haver superat la covid-19 o una PCR o prova d’antígens negativa. Des de l’organització creuen que la celebració del festival és “una gran notícia pel sector” i que l’ambient és “molt emocionant”.

“Esperem que la connexió entre el públic i les bandes sigui especial, perquè fa temps que no la vivim; sembla que ens hàgim oblidat de què suposa ballar colze a colze amb un desconegut”, comenta el director del festival, Xavi Bruguera, en declaracions a l’ACN. Per l’organitzador de l’esdeveniment, el canvi d’aquesta setmana en les restriccions per frenar la covid-19 els ha suposat “un cop de sort”, ja que el públic podrà gaudir del festival “d’una forma molt més propera”.

L’Eargasm Fest s’ha celebrat amb un aforament del 70%, amb pista de ball i sense distància de seguretat i amb la sala oberta fins a les sis de la matinada. La mascareta, això sí, era obligatòria, i els assistents només se la podien retirar per consumir.

Segons Bruguera, aquest format era completament diferent del que havia pensat inicialment per la covid-19. “El pla A era fer el festival amb cadires, distància, mascareta i sense pista de ball; el pla B era més somiador, tot confiant que es poguessin ampliar els aforaments”, explica. “Al final, a última hora, ens va tocar la loteria”, afegeix.

La data del festival feia mesos que estava decidida, i ha sigut casualitat que coincidís amb el primer cap de setmana de reobertura de l’oci nocturn. Tot i aquest cop de sort, l’Eargasm Fest ja s’havia cancel·lat en dues ocasions. “Primer l’havíem de fer l’abril de 2020, però per raons òbvies el vam posposar; després vam traslladar-lo l’octubre de 2020, però tampoc es va poder fer, i vam decidir passar-lo a octubre de 2021 confiant que, passat l’estiu, les coses pintarien millor”, comenta.

Música durant deu hores

El festival ha obert les portes aquest dissabte a les set de la tarda i no ha tancat fins a les sis de la matinada. El primer concert ha anat a càrrec del cantautor barceloní Gerard Vidal, que ha presentat en format solo el projecte musical ‘The Bird Yellow’, amb temes inspirats en l’indie-folk anglosaxó i melodies pausades.

Han completat el cartell les bandes de Lagarde, Shedo i Sons of Med, mentre que a partir de la una de la matinada els DJs Eargasm, Indiespot, Llamadas Perdidaas i Savino han posat el punt final a la primera edició del festival.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El passeig de la Boca de la Mina inaugura oficialment la plaça de M. Àngels Ollé

Notícia següent

Els alcaldes de les muntanyes de Prades reclamen més presència policial

Notícies relacionades