El 62% de la població vacunable a Andorra ja té una dosi administrada

Avatar photo

La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, ha actualitzat aquest dimecres les dades referents a la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat. Així, ha apuntat que la xifra total de casos des de l’inici és de 13.873 persones i es registren un total de 13.688 altes. La taxa de reproducció segueix sent inferior a 1 –avui se situa a 0.97– i, per tant, es manté l’estabilització a la baixa de les darreres setmanes. El total de defuncions fins a la data és de 127; la darrera relacionada amb el COVID-19 va ser l’1 de maig.

La secretària d’Estat també ha apuntat que el nombre d’actius és aquest dimecres de 58 persones. Totes elles resten aïllades als seus domicilis: no hi ha cap persona ingressada a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell ni a la planta COVID-19 habilitada al Cedre. També es mantenen les xifres d’afectació a les aules: hi ha 6 classes sota vigilància activa –1 en total i 5 en parcial– i 4 en vigilància passiva.

Pel que fa al Pla de Vacunació, Mas ha remarcat que “actualment hi ha prop d’un 62% de la població vacunable que ja ha rebut, com a mínim, una dosi de la vacuna contra la COVID-19; la xifra sobre el total de la població supera ja el 52%”. En total des de l’inici s’han posat 65.877 vacunes: d’aquestes, 41.092 són primeres dosis i la resta, 24.785, segones. Pel que fa al nombre d’inscrits –a la plataforma www.govern.ad/preinscripcio o al 775019– la xifra s’eleva a 48.852 persones.

Nova pròrroga per facultar al Govern perquè pugui establir mesures excepcionals per protegir la salut pública

La secretària d’Estat també ha informat que el Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres prorrogar la facultat de Govern per establir mesures restrictives o excepcionals per a protegir la salut pública durant la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2.

La Llei general de Sanitat i la Llei qualificada de Seguretat Pública estipulen que el Govern pot, per motius de salut púbica, restringir alguns comportaments concrets i adoptar mesures preventives de protecció, sempre que sigui de forma proporcionada als objectius buscats. Així, Mas ha defensat que “vist que les mesures adoptades pel Govern fins a l’actualitat han permès contenir la propagació del virus i garantir la viabilitat del sistema de salut, es considera necessari mantenir-les per un període més prolongat”.

D’aquesta manera, s’ha tramès la proposta al Consell General perquè es pugui prorrogar per a dos mesos aquesta facultat temporal –l’actual finalitzava a mitjans de juliol–.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

A presó un lladre detingut a Amposta en més de 50 ocasions des de 2019

Notícia següent

Publiquen els resultats dels exàmens de la selectivitat

Notícies relacionades