Salvador Illa: “Alguns parlen com si no haguessin governat mai”

Avatar photo
“Les eleccions no van de guanyar. Van de guanyar i governar”

El primer de tot, el suport a Pedro Sánchez. Així s’ha presentat l’acte del PSC a l’Hospitalet al Centre Cultural de Bellvitge.

En una victòria moral pel PSC –en haver superat en aforament a ERC en la mateixa ubicació només uns dies després-, Núria Marín el primer que ha fet és enviar suport al president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

L’alcaldessa ha retret als d’Esquerra que no hagin apostat per cap persona de l’Hospitalet de Llobregat a les llistes de les eleccions catalanes. Creient en la ciutat on governa, Núria Marín ha emfatitzat que ja no és una ciutat dormitori, ara ja és un gran motor econòmic. “El pròxim cop que vinguis a l’Hospitalet, acudiràs com a president de la Generalitat de Catalunya”.

Illa se’n recorda punt per punt de l’actual gestió de la Generalitat

Salvador Illa ha aprofitat la tarda per visitar un centre d’entitats de l’Hospitalet i Bellvitge abans de l’acte al Centre Cultural.

Una experiència que ha servit com a fil conductor en el principi del discurs que dirigia cap a la ciutadania del Baix Llobregat. Illa ha jugat amb Marín i diferents persones a la petanca, d’on treu una conclusió còmica: “millor perdre a la petanca que perdre les eleccions”.

 

Després, punt per punt, ha analitzat la situació actual de Catalunya arribant al resultat que tenen com a bandera en aquestes eleccions: “Deu anys perduts en els quals han governat Junts i ERC”. 

Sobre l’aeroport, Illa vol l’ampliació. “Som el sisè aeroport d’Europa. Com hem de perdre això? Com ha de vindre la gent, llavors, al Mobile World Congress?”. Dins d’infraestructures, vol que es prenguin decisions. No limitar-se a administrar el que hi ha. Prendre decisions i avançar, com per exemple reactivar el projecte del quart cinturó. Volem que la indústria sigui un 25% del motor (ara és un 20). “Què seria de Catalunya sense la indústria farmacèutica, sense la indústria automobilística? És clar que volem una Catalunya amb una indústria forta”.

En energia, ataca els últims governs per no haver avançat en les renovables aquí a Catalunya. “Tenim el deure d’aprofitar les condicions que s’ofereixen en el territori”.

També ha fet referència al que han dit els seus companys del PSC a Tarragona, el mateix matí. Aconseguir més de 150.000 habitatges.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Aprovada la construcció de les llars d’infants del Temple i Ferreries de Tortosa

Notícia següent

La Festa del Riu 2024 amplia el ventall d’activitats i allarga la celebració a dos dies

Notícies relacionades