Se estén una nova mutació genètica del coronavirus

Avatar photo

Una nova mutació genètica que sembla augmentar la contagiositat del coronavirus ha aparegut almenys set vegades de manera independent als Estats Units, així com a Egipte, l’Índia i Dinamarca, informen científics dels EUA en un article publicat el diumenge en el servidor medRxiv.

La mutació modifica la forma de la proteïna S del virus SARS-CoV-2. Aquesta és la proteïna que el virus utilitza a manera d’arpó per a fixar-se a les cèl·lules a les quals infecta. Encara que la funció exacta de la mutació encara no s’ha aclarit, el fet que hagi evolucionat múltiples vegades en llocs diferents suggereix que té “rellevància funcional durant l’entrada en les cèl·lules [i que] pot conferir un avantatge en la transmissió”, escriuen els autors de la recerca en medRxiv, liderada per les universitats de Pittsburgh, de nou Mèxic i de l’Estat de Louisiana.

El descobriment indica que el coronavirus està evolucionant conforme s’adapta a l’espècie humana i a les mesures per a contenir-lo. La gran quantitat de virus SARS-CoV-2 que hi ha actualment en circulació en el món, amb més de sis milions de nous casos notificats en els últims 14 dies, comporta l’aparició de nombroses mutacions genètiques. Encara que la majoria d’elles són irrellevants o fins i tot perjudicials per al virus i desapareixen, una minoria li afavoreixen i donen lloc a noves variants del SARS-CoV-2.

Aquesta nova mutació va ser descoberta al desembre per Jeremy Kamil, de la Universitat de l’Estat de Louisiana, segons va informar el diumenge The New York Times . Poc després li van contactar científics de la Universitat de nou Mexico dient que havien trobat la mateixa mutació. En les setmanes següents van descobrir que ha evolucionat múltiples vegades de manera independent.

Aquesta evolució convergent “suggereix que [la mutació] continuarà apareixent en variants que mostrin signes de major transmissibilitat o aptitud”, conclouen els investigadors.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de l’Hospitalet va intervenir en 31.784 conflictes de convivència el 2020

Notícia següent

L’Ajuntament de Manresa posa en funcionament quatre radars informatius

Notícies relacionades