Dimarts, 22 d'abril de 2025
És notícia

Barcelona és una ciutat segura segons la ciutadania

Avatar photo

Els barcelonins aproven el nivell de seguretat amb un 6'5 sobre 10

L’Índex de victimització, que mesura el nombre de fets delictius succeïts a la ciutat de Barcelona, va augmentar 1,6 punts l’any passat i es va situar en el 24,9%. Tot i aquest lleuger increment, la ciutadania aprova el nivell de seguretat que hi ha tant a la ciutat (amb un 6,5 sobre 10) com al seu barri (6,3 sobre 10), les millors dades des de l’any 1999, i també aprova la tasca que realitzen els cossos policials.

La majoria de districtes tenen unes taxes semblants de victimització del 25% o 26%, amb l’excepció de Sants-Montjuïc, on es donen més fets delictius (27,8%), i de Gràcia (21,6%) i Horta-Guinardó (20,0%), que són els que tenen uns índexs més baixos. Els ciutadans donen una puntuació de 6,7 a la Guàrdia Urbana i de 7,2 als Mossos d’Esquadra, les millors notes des de l’any 2006.

D’acord amb totes aquestes xifres, el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, ha afirmat: “Els barcelonins i les barcelonines entenen que la ciutat és segura i que, comparada amb altres ciutats, no hi ha grans atacs a les persones.”

Recasens ha manifestat: “Cal destacar que encara ens trobem amb un índex de denúncia molt baix, probablement perquè la gran majoria dels fets delictius soferts són en bona part furts.” Per primera vegada, l’enquesta distingeix les agressions sexuals de la resta d’agressions físiques, de les quals indica que un 0,4% dels entrevistats les han patit, amb una presència més alta de dones (0,7%) que d’homes (0,2%).

Es manté estable el percentatge d’enquestats que assegura haver viscut conflictes de convivència als barris (15,4%), amb un gran protagonisme dels conflictes de soroll entre veïns (20,2%) i al carrer (14,3%). Cal destacar el creixement notable dels problemes amb turistes o apartaments turístics que passen de 7,2% l’any 2015, al 14,4% de l’any passat.

L’Enquesta de victimització de Barcelona (EVB) és des del 1984 una eina de mesura de la delinqüència a la ciutat, elaborada a partir de les informacions que aporten les persones que s’han vist afectades per fets delictius.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Dow reclama infraestructures i energia més competitiva a Tarragona per no estar al “vagó de cua”

Notícia següent

L’aeroport de Lleida-Alguaire acollirà les pràctiques de futurs pilots

Notícies relacionades