L’aeroport de Lleida-Alguaire acollirà les pràctiques de futurs pilots

Vueling i Aeroclub Barcelona-Sabadell han signat un conveni a la Taula Estratègica de l’aeroport perquè aquest espai sigui la base d’entrenament dels pilots

Ahir al matí, les empreses Vueling i Aeroclub de Barcelona-Sabadell han signat un conveni en el qual s’estableix que l’aeroport de Lleida-Alguaire serà la base d’entrenament i de pràctiques de futurs pilots.

Vueling va ser qui va constatar la idoneïtat de la infraestructura per fer pràctiques, ja que, l’aeroport de Lleida-Alguaire disposa d’una sèrie d’avantatges, com per exemple que és una ciutat que es troba a prop de Barcelona. A més, segons afirma Valentín Lago, el director d’operacions de Vueling, l’aeroport lleidatà “és el lloc d’entrenament més idoni perquè l’entorn no disposa de zones urbanes a prop”.

D’altra banda, l’Aeroclub de Barcelona-Sabadell realitzarà les seves pràctiques de vol nocturn a l’aeroport de Lleida-Alguaire. D’aquesta manera, l’empresa de Barcelona podrà habilitar les pràctiques de Vol Visual Nocturn (VFR-Nocturn) i Vol Instrumental (IFR). El director de l’empresa barcelonina, Pere-Joan Nogueroles, ha assegurat la voluntat i les expectatives de formar als pilots internacionalment, i aquesta operació es faria a través de les pràctiques a l’aeroport lleidatà.