La Regidoria de Cultura acull l’acte de lliurament dels XXIII Premis Nacionals de Fotografia “El Món Geganter”

Avatar photo

Destaca el valor documental del premi que reflecteix la història del món geganter a Catalunya

Jurat dels Premis Nacionals de Fotografia. Foto: Cedida

Un total de 276 treballs fotogràfics d’arreu del territori català han participat en la XXIII edició dels Premis Nacionals del Món Geganter, organitzats pel Grup Cultural Garrigues, que ha fet públic el veredicte aquest vespre en un acte que ha tingut lloc a la Regidoria de Cultura, i que ha estat presidit pel tinent d’alcalde Jaume Rutllant i al qual també han assistit les regidores Regina Cairol i Marta Gispert, la primera també en la seva condició de diputada provincial.

Prèviament, el jurat, format per membres de la junta directiva del Grup Cultural Garrigues i del Patronat del Corpus de Lleida, ha seleccionat 41 treballs com a finalistes abans d’emetre un veredicte, que ha consistit en quatre primers premis, quatre accèssits nacionals i altres 9 locals.

El tinent d’alcalde Jaume Rutllant s’ha dirigit als premiats i els organitzadors per felicitar-los i per assenyalar que “el món geganter està ben apuntalat”, en veure la participació i la vida d’aquests premis nacionals. Tot seguit, ha afegit que “malgrat que algú pugui pensar que això dels gegants és cosa d’altres generacions, no és cert veient la diversitat d’edat dels participants”.

“Un premi de fotografia que acaba de complir 23 edicions vol dir que hi ha molta feina darrere”, ha dit el responsable de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, que ha destacat les dos vessants d’aquest concurs. “L’artística, pròpia de la creació dels autors, i la documental, que plasmar la història gegantera en recollir una base de dades riquíssima del món geganter a Catalunya”, ha afirmat Rutllant, que ha animat a tirar endavant amb el projecte de catalogació històrica dels premis

En aquest sentit, el president del Grup Cultural Garrigues, Enric Figueres, ha anunciat que de cara a la 25a edició, l’any 2021, s’està treballant en una gran exposició itinerant, amb les imatges de les obres premiades en totes les convocatòries, i amb la digitalització de tot aquest material per fer-lo accessible a través de la web i les xarxes socials.

La regidora i diputada Regina Cairol també ha agraït al Grup Cultural Garrigues la tasca que estan desenvolupant, en l’àmbit de la cultura popular i tradicional, i ha afirmat que tindran al costat la Diputació de Lleida, ja que la corporació provincial “té com a objectiu la promoció de la cultura, perquè aquesta aporta civisme i permet avançar les societats que hi tenen cura”.

El veredicte final dels premis ha estat el següent:

-Primer premi nacional 2019 “Pilar Castellà i Garsaball”, a l’obra ‘Nano capità’, d’Emilio Garcia Salgado, de Tarragona

-Segon premi nacional 2019 “Montserrat Gallardo”, a l’obra ‘Faig que el sol s’amagui’, de Marc Vallverdú Ardévol, de Tarragona.

-Tercer premi nacional 2019 “Josep Maria Freixa”, a l’obra ‘Descobrint la geganta’, de Mireia Mota, de Tarragona.

-Quart premi nacional 2019 “Àliga de Lleida”, a l’obra ‘Color i connexions gegants’, de Gerard Giménez Manrique, de Ripollet.

-Primer accèssit nacional 2019, a l’obra ‘Fent Amics’, d’Esther Monleón, de Lleida.

-Segon accèssit nacional 2019, a l’obra ‘Mans’, de Pau Bonales, de Lleida.

-Tercer accèssit nacional 2019, a l’obra ‘Falera gegantera, de David Fillat, de Lleida.

-Quart accèssit nacional 2019, a l’obra ‘Seguici en blanc i negre’, de Neus Tamarit, de Lleida.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

“Shooting the Mafia” guanya el Premi Ciutat de Reus i el Premi del Públic a Memorimage 2019

Notícia següent

Poques cues i cap incidència destacable en l’obertura dels prop de 400 col·legis electorals de les comarques de Girona

Notícies relacionades