El Celler i el Castell de Vila-seca acullen una jornada pel reconeixement dels ambientòlegs

Avatar photo
Personalitats i professionals del medi ambient participaran d’una taula rodona sobre el medi ambient moderada per la divulgadora científica Evelyn Segura

Aquets dissabte 27 d’abril, el Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) celebrarà dues dècades, des de la seva fundació, amb una àmplia programació d’actes oficials dirigits als professionals i activitats culturals familiars entorn la temàtica del medi ambient. Aquests esdeveniments tindran lloc en el Celler i el Castell de Vila-seca, cedits per l’Ajuntament de Vila-seca.

Amb aquesta celebració, el Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya reconeix i ressalta la professió dels ambientòlegs, els qui contribueixen a sensibilitzar a la ciutadania sobre els problemes mediambientals, a implementar noves regulacions en aquest àmbit i també a promoure la col·laboració de les indústries en fer possible la millora i el respecte al medi ambient.

David Mascort, conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i Pere Segura, alcalde de l´Ajuntament de Vila-seca encapçalaran l’esdeveniment.

La divulgadora científica Evelyn Segura començarà a la celebració del 20è aniversari a les 11.00 hores amb la moderació d’una taula rodona en la qual es debatran temes relacionats amb el medi ambient.

En aquest debat participaran les següents personalitats: Mons Badia, presidenta del COAMB; Samuel Reyes, director de l‘Agència Catalana de l‘Aigua de la Generalitat de Catalunya; Mireia Boya, directora general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya;

A més d’ Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya de la Generalitat de Catalunya i Marta Morera, directora de l‘Institut Català d‘Energia de la Generalitat de Catalunya.

Posteriorment, es durà a terme el lliurament dels 8è Premis de Ciències Ambientals, seguits d’altres activitats culturals per a la ciutadania que s’estendran fins a les 20.00 hores. Entre aquestes activitats destaquen: un vermut musical i tast de vins de cellers d’ambientòlogues, tallers per als més petits, visita guiada al Castell o la projecció del documental Demain.

La presidenta del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB), Mons Badia, vol destacar que “està molt satisfeta de celebrar dues dècades des que es va fundar aquesta institució amb l’objectiu d’advocar pels interessos comuns del col·lectiu professional; col·laborar activament amb les entitats públiques i el sector privat per garantir la protecció del medi ambient, i oferir formació perquè els ambientòlegs estiguin al dia pel que fa a les millors solucions pel repte climàtic actual. Així mateix, Badia posa de manifest la importància i contribució essencial dels experts en medi ambient en la societat i en fer possible un futur sostenible.

A més, Badia comparteix la voluntat d’obertura de l’entitat i fa una crida als professionals especialistes en ciències ambientals perquè se sumin a aquesta entitat, que s’ha convertit en un col·legi sòlit, valent, avantguardista i preparat per a afrontar els desafiaments actuals i futurs en matèria mediambiental de forma efectiva i creativa.

En l’actualitat, el COAMB té 950 membres inscrits entre titulats en Ciències Ambientals, estudiants del grau o professionals del medi ambient, un terç dels professionals de Catalunya, dels que un 60 % són dones.

Una professió de present  amb futur

En el context de crisi ecològica en què ens trobem actualment, el paper de l’ambientòleg/a és essencial per a solucionar els molts problemes ambientals als quals ens enfrontem, així com per a prevenir o alentir la degradació dels ecosistemes.

Les ocupacions enfocades en la sostenibilitat i la cura del medi ambient, anomenades ocupacions verdes, van en augment i els professionals ambientòlegs, que compten amb una formació integral en aspectes científics, socials i mediambientals, estan sent cada vegada més sol·licitats per a participar en projectes de caràcter interdisciplinari relacionats amb la protecció de l’entorn.

Aquests projectes abasten una àmplia gamma d’àrees, com la planificació urbana i territorial, la implementació d’estratègies per a reduir la petjada ecològica de les empreses, la gestió de residus seguint principis d’economia circular, així com l’aplicació de tècniques i pràctiques ambientals innovadores.

Les últimes xifres registrades pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) indiquen que a Espanya l’any 2022, hi va haver un total d’1.606.704 llocs de treball verds registrats. D’aquests, 1.351.678 eren ocupats per homes i 255.026 per dones. Això representa aproximadament un 10,4% del total d’ocupacions.

Segons un estudi d’Infoempleo, Catalunya és la comunitat autònoma que registra el major nombre de treballadors del sector (27.755), la qual cosa representa el 20% del total. A més, les dades mostren que entre els perfils més demandats destaquen: especialista en economia circular, especialista en educació ambiental, tècnic de prevenció de riscos laborals, enginyer ambiental o expert en energies.

El Col·legi Oficial d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) és una institució dedicada a representar, defensar i promoure el desenvolupament i reconeixement de la professió de l’ambientòleg a Catalunya, així com organitzar l’exercici de la professió i fomentar la protecció i conservació del medi ambient.

Presidit per la consultora en Smart cities, Mons Badia, aquest col·legi va ser creat al 2004 mitjançant la Llei 12/2003 per un grup d’ambientòlegs/gues que volien professionalitzar les Ciències Ambientals. En l’actualitat, el COAMB compta amb 950 membres inscrits a Catalunya, titulats en Ciències Ambientals, estudiants del grau o professionals del medi ambient.

Sobre el Col·legi Oficial d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB)

El Col·legi Oficial d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) és una institució dedicada a representar, defensar i promoure el desenvolupament i reconeixement de la professió de l’ambientòleg a Catalunya, així com organitzar l’exercici de la professió i fomentar la protecció i conservació del medi ambient.

Presidit per la consultora en Smart cities, Mons Badia, aquest col·legi va ser creat l’any 2004 mitjançant la Llei 12/2003 per un grup d’ambientòlegs/gues que volien professionalitzar les Ciències Ambientals. En l’actualitat, el COAMB té 950 membres inscrits a Catalunya, titulats en Ciències Ambientals, estudiants del grau o professionals del medi ambient.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sorprenen una dona de 86 anys entrant droga a la presó

Notícia següent

La FCC assegura que portaran “L’aigua d’on i com calgui” per omplir les piscines aquest estiu

Notícies relacionades