Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

Tres joves escalen la Sagrada Família i fan un vídeo per YouTube

A mitja pujada agents privats els detecten i els fan avortar l'escalada, però no aconsegueixen aturar-los

Tres joves van escalar part de la façana de la Sagrada Família burlant la seguretat del recinte pressumptament la matinada del 9 al 10 de març, segons es veu en el vídeo de l’acció de 17 minuts de durada que ells mateixos van penjar a YouTube el 13 de març. El vídeo, que penja un dels protagonistes a la seva pàgina del popular web, ha recollit fins ara 325.143 visualitzacions. L’acció va tenir lloc de nit, quan ja no hi havia visitants al temple, i els tres joves protagonistes, als quals primer es veu en un pis de Barcelona, expliquen que han esperat una hora i mitja fins a trobar l’entrada ideal. Aleshores comença l’acció. Els tres individus salten la tanca de seguretat del recinte i comencen a escalar per una de les bastides de les obres de la Sagrada Família.
Un dels joves filma tota l’acció amb una càmera que porta subjectada al front. Quan estan a mitja escalada –en aquell moment només hi ha dos dels tres protagonistes, perquè el tercer és un tros més amunt- el càmera detecta que els efectius de seguretat privada del temple els han descobert. Ell i el company s’amaguen darrera la bastida que estan fent servir per pujar i filmen com un ascensor puja els guàrdies, que passen a escassos centímetres d’on són ells sense veure’ls.

Una estona més tard apareix el tercer jove, que baixa des d’un tros més amunt i explica que els guàrdies de seguretat no l’han vist. Aleshores, el tres decideixen des d’aquest punt a desenes de metres d’alçada que val més avortar l’acció i marxar. Es veu, així, com tots tres comencen el descens fins arribar al punt per on han començat a pujar. Des d’allà tornen a saltar la tanca del recinte cap al carrer.

En aquest moment veuen que almenys un dels agents de seguretat privada els ha vist i comencen a córrer pels carrers adjacents a la Sagrada Família fins a un parc on es veuen segurs i on fan comentaris sobre la pretesa proesa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’associació Aixopluc organitza la segona jornada per ajudar a viure el final de la vida

Notícia següent

Mor un conductor en un accident a l’N-340, a Mont-roig del Camp

Notícies relacionades