Diumenge, 21 d'abril de 2024
És notícia

Tornen a alliberar una cinquantena de tortugues d’estany al delta de l’Ebre

Els exemplars se solten a la llacuna de l'Alfacada dins del projecte de recuperació d'aquesta espècie amenaçada

Primer pla d’un exemplar de tortugues d’estany que s’han alliberat a la llacuna de l’Alfacada. Imatge del 22 d’octubre del 2019

El Parc Natural del Delta de l’Ebre ha alliberat aquest dimecres una cinquantena de tortugues d’estany a la llacuna de l’Alfacada. Forma part del projecte de recuperació d’aquesta espècie amenaçada, que s’impulsa des del 2006 amb la col·laboració amb l’Associació Picampall. És el segon alliberament de l’espècie enguany i se supera el centenar d’exemplars. Les tortugues van néixer fa tres anys en captivitat al centre de recuperació de fauna salvatge del Canal Vell. La tortuga d’estany és una de les dues espècies de tortugues d’aigua dolça autòctones de Catalunya i la península Ibèrica. Fins a meitat del segle XX encara era bastant abundant al delta de l’Ebre, fins i tot, en els ambients aquàtics més transformats per l’home.

Actualment, està considerada com una espècie amenaçada per diversos factors, l’impacte de la contaminació química de les aigües, la reducció i la transformació del seu hàbitat, la pesca a les llacunes i la recol·lecció d’exemplars com animals de companyia. Al Delta vivia a les llacunes litorals de Canal Vell i Encanyissada però amb el programa de recuperació iniciat el 2006, se’n poden trobar a l’Illa de Buda i la llacuna de l’Alfacada. Des de l’inici del programa, s’han alliberat al Delta 932 exemplars. El Parc Natural del Delta de l’Ebre du a terme un seguiment específic d’aquesta espècie des dels anys 1990.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida comptarà amb una nova sala per a intervencions cardíaques

Notícia següent

Amposta obre a noies i nois el paper de representants d’entitats durant les Festes Majors 2020

Notícies relacionades