El cap de setmana del 9 i 10 de juny torna Benvinguts a Pagès, que aquest any celebra la tercera edició accentuant la seva aposta per potenciar el producte del territori i estrenarà una nova oferta de rutes turístiques i gastronòmiques. L’esdeveniment s’ha convertit en la gran festa del món rural de Catalunya. Durant un cap de setmana de primavera, les explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres de tot Catalunya obren portes i, juntament amb la participació dels restaurants, allotjaments i la programació d’una extensa oferta d’activitats paral·leles, donen sentit a un projecte transversal i de país que dóna a conèixer l’elaboració dels productes alimentaris que es consumeixen cada dia. Les dues primeres edicions van aconseguir arribar a la xifra de 30.000 visitants, que es van desplaçar per trepitjar el territori i participar d’una experiència que arriba a les 42 comarques catalanes.
Aquest any Benvinguts a Pagès potenciarà el producte del territori amb una major oferta per donar a conèixer els processos d’elaboració dels productes que el conjunt de la població consumeix cada dia. El públic foodie amb el paladar més exigent tindrà al seu abast una oferta àmplia en què la majoria dels sectors de l’alimentació hi tenen presència. Són només un tast dels productes que Benvinguts a Pagès posarà a la seva disposició per tastar i omplir el rebost. En el marc de les visites guiades gratuïtes arreu del país s’oferiran tastos de productes i els visitants els podran comprar directament al productor en una experiència única.
Totes les explotacions que obriran portes i organitzaran les visites guiades seran gratuïtes. Al Baix Penedès hi participen: Celler Finca Mas Perdut, Restaurant Lo Mam Le Meridien Ra Beach Hotel, Vell Papiol, Apartaments Costamar, Cal Cap Blanc, Hostal Lleida, Sun Relax and Penedes i els Cellers Avgvstvs Forum.
El síndic personer de Mollet del Vallès fa 114 actuacions el 2024
Salvador Rovirosa Olivé, el síndic personer de Mollet, ha presentat l’informe de la seva activitat durant l’any 2024…