Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

Territori inicia les obres de la variant nord-oest de Balaguer

Avatar photo

La nova carretera, de 2 quilòmetres, donarà continuïtat a l'actual variant sud i evitarà el trànsit de pas per l'interior del nucli urbà dels vehicles que de Lleida van a Àger

El Departament de Territori i Sostenibilitat iniciarà aquest dijous, 28 de setembre, els treballs previs per a la construcció de la variant nord-oest de Balaguer (C-12), que donarà continuïtat a l’actual variant sud i evitarà el trànsit de pas per l’interior del nucli urbà dels vehicles que des de Lleida o des d’Alfarràs, es dirigeixen cap a poblacions com les Avellanes o Àger. Els treballs comporten una inversió de 3,6 milions d’euros i tindran un termini d’execució de 7 mesos. La nova carretera, que discorrerà per l’oest del nucli urbà de Balaguer, tindrà una longitud de prop de 2 quilòmetres, s’iniciarà al final de l’actual variant sud de Balaguer i finalitzarà a la C12, a prop del cementiri municipal. L’amplada de la carretera serà de 10 metres, formada per una calçada de dos carrils de circulació de 3,5 metres i 2 vorals d’1,5 metres cadascun.

El traçat parteix de l’encreuament a diferent nivell entre la C-12 i la C-26 (cap a Alfarràs), on finalitza la variant sud de Balaguer, que està format per una rotonda de grans dimensions a nivell del terreny i el tronc de la C-26 que passat aixecat. En concret, el nou braç de la rotonda suposarà el punt inicial de la nova variant que ara es construirà.

En el seu recorregut, la variant creua amb diversos camins; amb l’objectiu de garantir les connexions a banda i banda del tronc de la nova carretera, es construiran dos passos inferiors. El traçat finalitza sobre l’actual C-12 amb una nova rotonda, que facilitarà tant els moviments entre aquesta via i la nova variant com l’accés cap al cementiri municipal. Aquest giratori tindrà un diàmetre exterior de 40 metres, amb una calçada anular de 8 metres.

Passos inferiors i condicionament de camins
Els dos passos inferiors projectats permetran donar continuïtat al camí de la Vinya dels Frares, d’una banda, i als camins de la Creu Trencada i del Barranc dels Rucs, de l’altre. El primer se situarà a uns 450 metres de l’inici de la variant i l’altre, a uns 500 del punt final. En tots dos casos, tindran una longitud de 15,6 metres i estaran formats per un calaix de 8 metres d’amplada i 5 metres d’alçada.

Així mateix, les obres inclouran el condicionament dels trams dels camins esmentats pròxims a la nova variant i a la formació de nous. En aquest sentit, cal remarcar que es preveu un tram nou de camí, en un costat de la nova variant, des del segon pas inferior fins a la rotonda final. Finalment, es formarà un camí de 250 metres paral·lel a la variant per donar accés a l’escorxador i un altre de 350 metres, des de la rotonda final per a connectar amb el cementiri municipal, que substituirà l’actual accés directe. Els camins projectats tindran una amplada de 5 metres, tret del de l’escorxador, que serà de 6 metres.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Torna la Mostra de Jazz i Blues de Cambrils més internacional

Notícia següent

Desarticulat un laboratori de falsificació bitllets de cinquanta euros a Granollers

Notícies relacionades