Dimarts, 28 de maig de 2024
És notícia

Tarragona es tenyeix de lila pel 8-M

Avatar photo
Imatge de la manifestació del 8-M celebrada a Tarragona al 2020. MARIA COMABELLA.

Aquesta tarda, Tarragona s’ha tenyit de lila en motiu del 8 de març, el Dia Internacional de la Dona Treballadora. La manifestació, organitzada per la Plataforma 8-M Camp de Tarragona, ha estat l’acte central de la jornada i l’esdeveniment més multitudinari.

La marxa ha començat cap a tres quarts de sis a la Plaça Imperial Tàrraco, amb una exhibició de pilars aixecats per castelleres. Un cop han acabat, les manifestants han enfilat per la Rambla Nova passant per Prat de la Riba i Ramon i Cajal, han pujat pel Carrer Sant Francesc i des d’allà s’han dirigit al punt final, la Plaça de la Font.

L’acte ha estat encapçalat per un bloc no mixt (només de dones), seguit per un mixte per a les entitats i sindicats que hi volguessin participar, i un últim bloc d’accés lliure. A la manifestació s’han pogut veure banderes de tot tipus, com les del puny feminista, del col·lectiu LGTBI o la trans. També han tingut força protagonisme les pancartes, amb títols que deien, per exemple “No vaig néixer dona per morir per ser-ho” o “Sororitat contra el patriarcat”. A més, s’anaven cantant càntics molt diversos, com “Si ens toquen a una, ens toquen a totes”, “No es piropo, es acoso” o “La nit és nostra, cap agressió sense resposta”. A la Rambla Vella, la capçalera ha fet la coreografia de “El violador ets tu”, una performance visual creada pel col·lectiu xilè Las Tesis.

Segons l’organització, a la mobilització hi han participat unes 7.000 persones, tot i que la Guàrdia Urbana ho ha xifrat en un miler menys. En arribar a la Plaça de la Font, la gent s’ha anat apropant a l’escenari, i diverses representants de la Plataforma han llegit un manifest, en el qual denuncien la violència patriarcal, les agressions sexuals, el capitalisme, la precarietat laboral o el racisme, entre d’altres, i han reivindicat la sororitat com a eina per la lluita feminista.

Més tard, l’associació cultural Tornavís Teatre ha dut a terme una performance a través de la qual ha volgut plasmar la lluita feminista intergeneracional. Per últim, el grup Chirigota Femenina de Tarragona ha fet una actuació musical, també sobre la lluita feminista.

Total
0
Shares
Notícia anterior

Intenten boicotejar l'acte institucional del Dia de les Dones a Lleida

Notícia següent

Lleida surt al carrer per reivindicar la fi del masclisme

Notícies relacionades