Tarragona acull l’Assemblea anual de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la sostenibilitat

Avatar photo

Representants de 150 de municipis i entitats de Catalunya han participat en la 17a edició d'aquesta trobada que enguany ha tingut lloc a l'Auditori Diputació de Tarragona

L’Auditori Diputació ha acollit aquest matí la 17a Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat que enguany ha tingut lloc a la ciutat de Tarragona. A la jornada hi han assistit alcaldes, regidors, tècnics i representants de 150 municipis i entitats de Catalunya i ha comptat amb l’assistència del diputat d’Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona i president de la Xarxa, Valentí Junyent, del vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Josep Maria Cruset, i de la diputada de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la mateixa corporació, Imma Costa.

Durant l’assemblea, el president de la Xarxa, Valentí Junyent, ha procedit a la lectura i proposta d’aprovació de la Declaració de Tarragona per un turisme sostenible i proper al territori. La declaració, a la qual s’ha adherit la Diputació de Tarragona, pretén impulsar i promoure, entre les administracions, els consumidors i el sector, un model de turisme responsable, pròsper i sostenible, coincidint amb l’Any Internacional del Turisme Sostenible. Així mateix, la Declaració reconeix el paper dels governs locals i dels actors rellevants en un treball col·laboratiu, transparent i de responsabilitat compartida per crear llocs millors per viure i visitar.

En el marc d’aquesta jornada també s’ha dut a terme una taula rodona d’intercanvi d’experiències locals de membres de la Xarxa durant el 2016 i el seu vincle amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Per tancar la jornada, els assistents realitzaran aquesta tarda una visita al Monestir de Poblet per conèixer el projecte exemplar de gestió mediambiental i sostenible realitzat en aquest recinte monàstic.

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, que enguany celebra el seu vintè aniversari, té com a objectius impulsar les polítiques locals encaminades cap a un model de desenvolupament sostenible; potenciar el desenvolupament de les Agendes 21 Locals; ser un instrument de cooperació i intercanvi d’experiències en el camp del desenvolupament sostenible, i promoure la realització d’accions conjuntes amb altres xarxes i associacions espanyoles i europees que treballin en el camp de la sostenibilitat. La Xarxa és també un fòrum on els 186 ajuntaments i entitats que actualment hi formen part troben un marc per l’intercanvi d’experiències sobre medi ambient i sostenibilitat que afecten els seus municipis.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de Reus treballa per millorar les condicions dels carrils bici

Notícia següent

L’ajuntament de Calafell posa en marxa el nou pla de mobilitat a Mas Mel

Notícies relacionades