Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

SOS Arca crida a salvar la protectora

Avatar photo

El col·lectiu ha convocat una manifestació el pròxim diumenge, 7 de gener

Imatge de recurs. Foto d’un gat al Refugi Baix Camp. Foto: Daniel M. Jorba.

En paraules dels seus membres, SOS Arca “lluita pels drets dels animals i dona veu a qui no en té”. Aquest col·lectiu, amb integrants d’arreu de les Terres de l’Ebre, treballa des de fa mesos perquè la protectora Arca no passi a mans privades. Després de setmanes organitzant concentracions a la plaça de l’Ajuntament, aquest diumenge al matí SOS Arca ha convocat una manifestació que recorrerà el centre de Tortosa.

Des de fa molts anys, les gestores de la protectora Arca acullen animals a les seves instal·lacions, situades als afores de Tortosa. Després que la gestió d’aquestes instal·lacions sortís a concurs, SOS Arca assegura que és molt probable que passi a encarregar-se’n una entitat privada que ja disposa d’una gossera en una altra comunitat autònoma, on la legislació permet sacrificar animals perduts i no reclamats pels propietaris. D’altra banda, SOS Arca subratlla que es tracta d’una empresa amb un gran nombre de denúncies per maltractaments d’animals.

SOS Arca tem que l’adjudicació de la gestió de la protectora es basi únicament en criteris econòmics. Segons el col·lectiu, una oferta a la baixa podria anar en detriment del benestar dels animals. També dubten que la gestió de les instal·lacions, un cop en mans privades, se sotmeti als controls adequats.

Arca, entitat sense ànim de lucre, se sosté gràcies a les donacions nacionals i internacionals. Així mateix, col·labora amb associacions d’arreu d’Europa que tramiten adopcions internacionals. En destaca StitchingHondjes Arca Holanda, amb la qual la protectora ebrenca ha aconseguit portar a terme 400 adopcions en dos anys.

La manifestació d’aquest diumenge té el suport d’un gran nombre d’entitats animalistes, entre elles Engrescats de les Terres de l’Ebre, Anima NaturalisProgat l’Ampolla, Deltebre i Tortosa, AFTTE i Animalets Camarles. El punt de concentració és la plaça del Temple, a les 11.30 h; des d’allà, els manifestants es desplaçaran fins a la plaça de l’Ajuntament.

MARTA MILIAN ARIÑO

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els Bombers donen per extingit l’incendi forestal de Castelldefels

Notícia següent

L’Ajuntament de Tarragona tanca l’accés a quatre parcs per evitar incidències derivades del vent

Notícies relacionades