Diumenge, 26 de maig de 2024
És notícia

Soler estén la mà al PSC, al PPC i als comuns

Avatar photo

El candidat de Ciutadans considera que el 21-D "és una oportunitat única per deixar de parlar del procés i per deixar de banda al nacionalisme"

Pla mig del cap de llista de Ciutadans per Lleida el 21-D, Jorge Soler, a la seu del partit a la capital del Segrià
El cap de llista de Ciutadans (Cs) per Lleida, Jorge Soler, considera que les eleccions del 21-D suposen “una oportunitat única per deixar de parlar del procés, per deixar de banda al nacionalisme i per presentar un projecte alternatiu per poder governar com el que té Cs”. Per això, el candidat assenyala en una entrevista a l’ACN que “la ciutadania no entendria” que el PSC i el PPC no s’unissin a Ciutadans després de les eleccions per “revertir el nacionalisme” i, en aquest sentit, a més d’estendre la mà a aquestes dues formacions, Soler assegura que també “se sentiria còmode” fent-ho als comuns, malgrat “que les declaracions d’aquesta coalició sovint semblen més independentistes” però “els seus votants no ho són”, assegura. Tot i que algunes enquestes donen a Ciutadans entre tres i, fins i tot, quatre diputats a la demarcació de Lleida, el candidat prefereix “tocar de peus a terra” i treballar “per obtenir el millor resultat possible”. “Perquè això passi ha de sortit molta gent a votar”, remarca Soler.
El cap de llista de Cs per Lleida es mostra convençut que “no hi haurà una majoria del bloc independentista” el 21-D perquè “el procés s’ha acabat” i assegura que “alguns no tenen res més a oferir que mentides”, que “fracturen i separen”, i “ara s’ha demostrat sobradament que estaven enganyant”. Soler creu prioritari deixar de parlar del procés i “començar a fer-ho de les qüestions que preocupen als ciutadans de Catalunya com són l’economia o temes socials”.

El candidat de Cs explica a l’ACN que se sentiria “molt còmode” formant un govern “transversal, plural i que representi a tot Catalunya” perquè “en les llistes de l’atur, les llistes d’espera del sistema sanitari o de la dependència no hi ha diferències de si un és d’un o altre bloc polític”. Tot i això, lamenta que, veient els resultats que els donen les enquestes, “la resta de formacions estan intentant atreure el votant de la manera més desesperada que poden amb mentides, insultant als rivals i ofenent als votants”, cosa que “jo mai faria”, remarca.

El cap de llista de Cs per Lleida estén la mà al PSC i al PPC però també als comuns

Per Soler, la solució “només passa” perquè s’uneixin després del 21-D el PSC i el PPC s’uneixin a Ciutadans ja que “la ciutadania no entendria que no ho féssim si tenim una oportunitat d’or per reverir el nacionalisme”. “Crec que arribarem a acords per aquest consens”, afirma el candidat de la formació taronja en l’entrevista a l’ACN.

Però a més d’estendre la mà a socialistes i populars, Jorge Soler assegura que també “se sentiria còmode” fent-ho amb els comuns, “malgrat que les declaracions d’aquesta coalició sovint semblen més independentistes, probablement perquè alguns ho són però els seus votants no i en això tenen un problema” i també en la posició “d’equidistància” en què se situa la coalició encapçalada per Xavier Domènech. “Sabem que molts dels seus votants, quan parlem de protecció social, de posar el focus en la gent que treballa empatitza amb Cs perquè estem donant resposta als problemes reals que realment té la gent al carrer”, assenyala Soler.

El candidat assegura que les primeres mesures que Ciutadans prendrà des del govern seran “aturar absolutament el procés”, fer una auditoria dels comptes de la Generalitat, endegar un “pla de xoc per fer retornar les empreses a Catalunya i per reactivar l’economia” i també “tancar totes aquelles estructures d’estat que comportin duplicitats administratives”, explica el cap de llista de Cs per Lleida.

En l’àmbit de l’educació, Jorge Soler afirma “que el nostre professorat és excel·lent” i remarca que “mai hem criticat el model educatiu” sinó el que preocupa a Ciutadans és que “hi hagi més substituts, menys barracons, evitar la massificació de les aules, oferir més formació continuada al professorat, i introduir més innovació a l’escola”. I, a la vegada, que el català no sigui l’única llengua vehicular en l’ensenyament a Catalunya, sinó que també ho siguin el castellà i l’anglès.

Soler aposta per obtenir “el millor resultat possible” el 21-D

Tot i que les enquestes els són favorables, Jorge Soler prefereix ser “realista” i seguir treballant per intentar obtenir “el millor resultat possible” el 21-D. “Hi ha enquestes que –a Lleida- ens donen tres escons i n’hi ha que quatre, però cal tocar de peus a terra perquè per tal que això passi ha de sortit molta gent a votar”, assenyala.

El candidat veu possible que altres formacions no consolidin l’escó que actualment tenen a la demarcació i, en aquest sentit, adverteix que “aquests vots es perdran”. Per això, insta els votants del bloc constitucionalista a apostar per Cs “perquè és la forma real de poder tenir força suficient al Parlament per poder aturar el procés” i “Ciutadans és el partit que té la capacitat real de fer-ho” ja que “ara mateix és l’alternativa real al nacionalisme”, segons Soler. Cal recordar que Ciutadans va obtenir a Lleida dos diputats al Parlament en les eleccions del 27 de setembre del 2015, a més del propi Soler, Javier Rivas, que repeteix de número dos.

Inversions al territori

En l’àmbit de les inversions, Ciutadans veu prioritària per Lleida, entre moltes altres actuacions, la construcció de l’Institut de Cappont, desplegar “d’un vegada de forma efectiva” el Segarra-Garrigues i una millora de les comunicacions a la demarcació, tant viàries com ferroviàries. En aquest sentit, Soler denuncia l’estat que presenta l’A-2 o la necessitat de millorar l’N-240 que enllaça Lleida amb el port de Tarragona, així com les carreteres de la zona del Pirineu. Entre altres necessitats per al territori, Cs també vol més trens Avant, més barats i que també connectin Lleida amb Saragossa.

El cap de llista per Lleida de la formació taronja també aposta per l’Aeroport de Lleida-Alguaire ja que “la Generalitat no ha fet res per impulsar aquest aeroport i pràcticament no té vols i els pocs que té serveixen perquè vinguin els estrangers a esquiar a Andorra”. “Cal consolidar les connexions amb les Illes Balears dels mesos d’estiu però estaria molt bé, com en els inicis, que poguéssim volar, per exemple, a París o altres destinacions”, sosté Soler. D’altra banda, el candidat de Ciutadans adverteix que “sortir d’Europa com està demanant Puigdemont posa en risc els ajuts de la PAC, més de 165 MEUR que beneficien a uns 20.000 agricultors”.

El cas Sixena, “un altre fracàs de la política”

Finalment, Jorge Soler considera “un altre fracàs de la política” la resolució del cas Sixena amb el trasllat de la quarantena d’obres del Museu de Lleida al monestir oscenc. “Aquest conflicte entre polítics d’alçada i amb capacitat de conciliació segur que s’hagués pogut resoldre sense necessitat d’anar als jutjats”, sentencia el cap de llista de Cs per Lleida. Així, recorda que l’aleshores conseller de Cultura, Santi Vila, va intentar tancar un acord “però –els grups independentistes- no el van deixar i el problema ha acabat en uns jutjats i quan això passa ja sabem com pot acabar”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un grup acampa a la plaça Catalunya per demanar la llibertat dels presos polítics

Notícia següent

S’esfondra el teulat d’una casa a Querol

Notícies relacionades