Dilluns, 15 de juliol de 2024
És notícia

S’aproven les noves bases dels ajuts a les entitats que fomenten la participació ciutadana a Reus

Avatar photo

La regidoria té previst celebrar una reunió informativa amb les entitats susceptibles d'optar a les subvencions

El ple de l’Ajuntament de Reus va aprovar aquest dijous, 16 de març, les bases que han de regir la propera convocatòria de subvencions per a entitats que tinguin previst presentar projectes de participació ciutadana a Reus. Aquestes subvencions inclouen la major part de les competències de la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència, excepte aquelles àrees que compten amb bases pròpies (Joventut i Solidaritat), que es treballen a banda.

La regidoria té previst celebrar properament una reunió amb les entitats susceptibles d’optar a les ajudes per informar de les novetats de les bases.

Montserrat Flores, regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, afirma que “les bases s’han elaborat amb l’objectiu principal d’estructurar, concretar i fixar els criteris d’atorgament, uns criteris tècnics i qualitatius en els àmbits que es defineixen. Tot això ha d’anar en benefici de les entitats que hi opten i de la gestió municipal d’aquesta partida”.

Les bases defineixen dues línies de subvenció, sempre dins de les competències de la regidoria:

  • Projectes de participació ciutadana.
  • El sosteniment de les entitats exclusivament destinades a la participació, que segons la llei són les associacions de veïns.

Dins la primera línia s’agrupen les sublínies següents:

  • Projectes que afavoreixen la participació activa de col·lectius.
  • Festes de barri.
  • Projectes que afavoreixen les aportacions de les persones grans al conjunt de la ciutadania.
  • Projectes per a la sensibilització envers la igualtat de gènere.
  • Projectes que potenciïn visibilitzar la diversitat sexual i treballin per fer efectius els drets de les persones que pertanyen al col·lectiu LGTBI.

Les noves bases contemplen tres tipus de criteris per a la valiració de les propostes: generals, específics i de valor afegit. Cada projecte obtindrà una puntuació final que serà la suma de la puntuació que obtingui en els tres criteris.

  • Criteris generals: incidència de l’activitat en el teixit social de la ciutat; nombre de persones a qui s’adreça en relació amb el territori on es fa; coherència del projecte, continuïtat, singularitat…
  • Criteris específics: permeten avaluar cadascuna de les línies i àmbits que se subvencionen.
  • Criteris que aporten valor afegit: es tindran en compte els projectes que incorporin valors positius per a la societat, que en si mateixos afavoreixin la sostenibilitat, les activitats intergeneracionals, la salut, el civisme, etc…

Amb aquest escalat i detall, es vol contribuir a la claredat, organització, previsió i transparència del procés d’atorgament d’aquestes subvencions.

En aquest sentit, les entitats podran conèixer amb més exactitud els criteris que regiran les subvencions. Així mateix, s’inclouen les noves obligacions que la llei de transparència preveu per a les entitats que obtinguin les subvencions.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 × 4 =

Notícia anterior

Es facilita el reciclatge a tots els residents de la Part Alta de Tarragona

Notícia següent

Un vol Barcelona-París afectat per l’atemptat a l’aeroport d’Orly

Notícies relacionades