Diumenge, 21 d'abril de 2024
És notícia

Rotary i Espimsa preparen una campanya pel Dia Mundial de la Poliomelitis

Avatar photo

L'entitat internacional ha invertit més de tres mil milions de dòlars en projectes solidaris

El Rotary Club de Tarragona, amb la col·laboració d’Espimsa, ha preparat una campanya pel Dia Mundial de la Poliomielitis, que se celebra cada 24 d’octubre. La desaparició d’aquesta malaltia és el seu repte més important, contra el que lluita des de 1979, quan va dirigir un projecte per vacunar més de sis milions d’infants de Filipines. El seu president, Salva Olivé, ha assegurat que en els darrers anys l’entitat ha invertit més de tres mil milions de dòlars en projectes solidaris.

Ara l’entitat se centra en eradicar aquesta patologia als tres països en què hi ha hagut brot, Nigèria, Pakistan i Agfanistan, i pretén donar-la per extingida al 2025, tot i que l’objectiu inicial era al 2020. La malaltia, que no té cura i és pot prevenir amb vacunes, és vírica i es transmet de persona a persona, generalment per via fecal-oral. Afecta principalment infants de menys de cinc anys i pot produir paràlisi o la mort.

Aquesta ONG internacional compta amb una seu a Tarragona des del 2007 i amb la col·laboració d’una trentena de socis, i lidera projectes humanitaris arreu del món. Per aquest any, ha organitzat una projecció d’imatges i vídeos sobre la poliomielitis, que tindrà lloc el dia 24 al Mercat Central de Tarragona. A més, s’han posat a la venda paraigües i ventalls solidaris, on els ingressos aniran destinats a pagar vacunes. La campanya no se centra en aquestes dates, sinó que durant la resta de l’any s’organitzen cicles de conferències sobre medicina, història o turisme, algunes campanyes de sensibilització sobre aquesta i altres malalties o col·laboracions amb  fundacions i entitats.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El municipalisme fa fort el seu paper per combatre el canvi climàtic

Notícia següent

Constantí recull 114 kg. de material escolar i llibres per als pobles de la Vega Baja

Notícies relacionades