Dimecres, 29 de maig de 2024
És notícia

Reus vol recuperar una antiga festa del municipi que dóna la benvinguda a la Primavera

Avatar photo

Es tracta de la Festa de l'Arbre de Maig que tindrà lloc el diumenge 30 d'abril

La Festa de l’Arbre de Maig arriba a Reus amb una programació carregada d’actes per a gaudir. L’esdeveniment tindrà lloc el diumenge 30 d’abril a la Plaça de la Farinera i també pels carrers del nucli antic.

Aquesta activitat s’emmarca dins els projectes de la Capital Cultural Reus 2017 que ha presentat l’entitat i té per objectiu recuperar una antiga festa reusenca del S. XVI que donava la benvinguda a la Primavera. Consistia a plantar un arbre al mig de la plaça i realitzar balls i danses al seu voltant. Aquesta antiga tradició està recollida al llibre de Josep Bargalló: Restauració de les danses tradicionals de Reus (1992).

L’adaptació que han fet vol recuperar les antigues tradicions de guarnir els carrers propers a la Plaça, plantar un arbre com a símbol de la Primavera, decorar l’espai amb motius florals, realitzar balls i danses al voltant de l’arbre, però també mostrar altres danses d’arreu del territori amb dues danses convidades com són el ball de Cintes de Sitges i el Ball de Cossis de Tarragona.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Una ONG de Girona engega un projecte educatiu per a nens d’una escola rural d’Indonèsia

Notícia següent

Ingressa a presó un home detingut per robar en vuit domicilis del Baix Camp i Reus

Notícies relacionades