Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Reus tindrà un setè parc per a gossos

Avatar photo

El nou parc disposa actualment d’un recinte tancat, papereres especials per dipositar els excrements dels animals, aigua i bancs

L’Àrea de Via Pública de l’Ajuntament de Reus ha obert un nou parc d’esbarjo per a gossos, el setè de la ciutat, aquest al carrer del President Terradellas, al barri Juroca. Aquest parcs estan degudament tancats i senyalitzats, disposen de serveis adaptats per als animals i estan pensats perquè els gossos puguin córrer dislligats.

El nou parc disposa actualment d’un recinte tancat, papereres especials per dipositar els excrements dels animals, aigua i bancs. Properament s’hi plantaran arbres.

L’habilitació d’aquests parcs respon a la demanda dels propietaris de gossos i a la necessitat de fer més compatible la seguretat, la higiene i l’esbarjo dels gossos amb la presència d’aquests animals a la via pública.

Hipòlit Monseny, regidor de Via Pública, afirma que «l’obertura d’aquest nou espai respon a la campanya del Govern de Reus de reclamar responsabilitat als propietaris d’aquests animals; amb noves infraestrctures, informació i campanyes de sensibilització, però també amb contundència, fermesa i, si cal sancions».

El nou espai del barri Juroca se suma als sis que fins ara hi havia oberts a la ciutat: carrer de Maria Aurèlia Capmanyc, carrer del Doctor Claudi Tricaz Arnillas, carrer de Vilafranca del Penedèsc, plaça de Joaquim Sorolla, parc de Sant Jordi i plaça de Lluís Buñuel.

Espais d’higiene o pipicans
D’altra banda, la regidoria de Via Pública té repartits per la ciutat sis espais d’higiene o pipicans, que permeten als propietaris de gossos disposar de zones adequades dins l’àmbit urbà perquè els gossos puguin fer les seves necessitats sense pertorbar la convivència amb la resta d’usuaris de la via pública i veïns de la ciutat.

Els serveis de neteja municipals fan un seguiment específic i programat de l’estat i condicions en què es troben aquests espais, a la vegada que els usuaris estaran obligats a fer-ne un ús responsable, portar els animals lligats i recollir els seus excrements. Des de l’Ajuntament es recorda que la sanció per no recollir les restes dels animals pot arribar als 1.500 euros.

La mitja dotzena de punts d’aquestes característiques (entre 20 i 50 metres quadrats, amb sorra i tancats) són els següents: avinguda del Doctor Vilaseca, plaça del Baluard, plaça Morlius, carrer de Sant Benet, carrer de Sant Lluís i carrer del Vapor Vell.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un veí de Mollerussa és agredit en un pis d’un bloc amb okupes

Notícia següent

Cunit celebra el 12è Mercat d’intercanvi i segona mà amb una notable afluència de visitants

Notícies relacionades