Diumenge, 16 de juny de 2024
És notícia

Reus tindrà més de 40.000 flors de temporada

Avatar photo

El seu cost i subministrament ja és inclòs dins els contractes de manteniment de la jardineria

La regidoria de Via Pública plantarà enguany unes 40.000 unitats de planta de flor de temporada. Al llarg de l’any es fan 2 o 3 plantacions, en funció de les espècies utilitzades i la climatologia que varia d’un any a l’altre. Aquestes setmanes, l’Ajuntament estan plantant per diferents espais repartits per tota la ciutat unes 13.200 unitats de plantes de flor de temporada de diverses espècies (Silene, Calendula officinalis, Chrysanthemum paludosum, etc…).

Les plantacions es fan en una vintena d’espais, com la plaça Llibertat, les rotondes de l’avinguda Marià Fortuny, la rotonda Santuari de Misericordia, o els parterres del camí de Tarragona o el carrer del Doctor Vilaseca.

El seu cost i subministrament ja és inclòs dins els contractes de manteniment de la jardineria de la ciutat, sense cap cost addicional.

Hipòlit Monseny, regidor de Via Pública, afirma que «des del Govern de Reus ens prenem molt seriosament la jardineria de la ciutat, perquè contribueix al benestar de la ciutadania, millora la qualitat de vida de la gent i la imatge de la ciutat amb parcs, intervencions florals i espais verds de qualitat».

La planta de flor de temporada és un tipus de vegetació de gran intensitat floral, la seva durada és curta, de 4 a 6 mesos. Aquesta s’utilitza com a element de color per donar dinamització a espais que ja disposen de vegetació permanent i amb floracions molt puntuals.

La planta existent actualment estarà florida fins el mes de maig. Amb la pujada de les temperatures i la seva degradació natural seran substituïdes per d’altres plantes de flor que embelliran la ciutat fins ben entrada la tardor.

Reus, Vila Florida
Reus ha estat reconegut per la seva política d’enjardinament i millora de l’espai urbà que impulsa la regidoria de de Via Pública. La ciutat es va adherir l’any 2015 al programa Viles Florides, que distingeix les ciutats per la presència i qualitat de les plantacions de flors i vegetació als seus espais públics. La ciutat va millorar l’any passat el seu posicionament, ja que va obtenir tres flors d’honor en la segona convocatòria del certamen que es va presentar. En la primera convocatòria va obtenir dues flors d’honor.

Viles Florides, és un moviment impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya per a fomentar la millora de l’espai verds a tots els nivells, des de les grans infraestructures públiques o privades fins als espais d’àmbit particular, com escoles, casals, centres cívics, comerços, restaurants, jardins i balcons domèstics. La idea, similar al concurs Villes et Villages Fleuris que se celebra a França des de fa més de 50 anys, és atorgar un distintiu, la Flor d’Honor, a aquells municipis que destaquin pel seu compromís amb els espais verds, la cura del medi ambient a través dels espais enjardinats i la millora de l’espai urbà.

Les Viles Florides són aquells municipis que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament i millora de l‘espai urbà i la qualitat de vida dels seus habitants. Les Viles Florides que, segons criteri d’un jurat especialitzat, reuneixin aquestes condicions, podran obtenir el distintiu Flor d’honor (de una a cinc), que els certifica com a municipis florits.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Comença el tractament d’enguany contra la mosca negra al Cinca català i al Segre fins a Lleida

Notícia següent

La Marató de Barcelona afectarà a més de 60 línies de bus

Notícies relacionades