Dilluns, 15 de juliol de 2024
És notícia

Reus esporga gairebé 7.000 arbres dels carrers i places de la ciutat

Avatar photo

A les vies públiques de la ciutat existeixen un total de 18.000 exemplars

La Regidoria de Via Pública, a través del Servei de Jardineria, finalitza aquesta setmana la primera fase de la campanya d’esporga 2017 de l’arbrat viari de la ciutat, que inclou principalment voreres i passejos. En total s’han esporgat 6.700 unitats d’arbres del total de 18.000 arbres existents en aquests espais de la via pública.

Aquests treballs estan inclosos en el contracte de treballs d’arboricultura, d’un any de durada i iniciat l’1 de febrer. A més dels treballs d’esporga, inclou els tractaments fitosanitaris que es portaran a terme durant la resta de l’any per controlar les plagues i malalties dels arbres i també una segona fase d’esporga passat l’estiu, de menor abast, que inclou tasques de retall dels ficus dels ravals, entre d’altres accions.

El pressupost del conjunt d’aquest servei anual és de 190.575 euros i va a càrrec de l’empresa adjudicatària L’Agulla Serveis del Paisatge.

Per portar a terme el sistema d’esporga es segueixen els criteris tècnics més adequats, que tenen en compte el màxim respecte a l’arbrat. Les intervencions inclouen neteja i aclariment del brancatge defectuós o en mal estat vegetatiu i el respecte del volum i la mida natural de l’arbre, de manera que s’intenten evitar grans ferides i talls, que poden ser en l’origen de futures podridures i l’envelliment prematur de l’arbrat.

Les esporgues a brocada que es realitzaven en el passat de manera general, mentre que actualment es porten a terme de manera més localitzada en aquells casos en què els arbres no disposin d’espai i molestin o produeixin danys a façanes i altres elements urbans, cas que es dóna especialment en l’arbrat situat en voreres estretes.

El regidor de Via Pública Hipòlit Monseny recorda que el procés d’esporga contribueix a mantenir en bon estat l’arbrat dels vials de la ciutat tant des d’un punt de vista estètic com per garantir-ne un creixement i estat de salut adequats.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

thirteen − two =

Notícia anterior

Calafell pagarà els tres propers anys 1,7 MEUR d’una sentència que l’obliga a expropiar l’antiga plaça de toros

Notícia següent

Més d’un centenar de representacions per la fira del Trapezi a Reus

Notícies relacionades