Dijous, 20 de juny de 2024
És notícia

El programa Joves per l’ocupació entrega els dipolmes a 90 participants

Avatar photo

En cinc anys, el programa Joves per l’Ocupació ha inserit 221 dels 337 joves que han participat

Fotografia de l’acte d’entrega de diplomes

Els 90 alumnes dels deu mòduls del programa Joves per l’Ocupació 2016 – 2018 del Servei d’Ocupació de Catalunya van recollir dijous 30 de novembre al vespre el seus diplomes acreditatius en un acte al Casal on també van assistir-hi empreses i formadors.
L’acte va servir per celebrar, també, els primers cinc anys d’implantació del programa a Amposta i presentar les principals dades registrades durant aquests cinc anys. El programa va arrancar el 2012 amb la participació de 58 alumnes en quatre especialitats formatives diferents. 23 d’ells van ser contractats. Des de llavors, les xifres de participació i contractació han anat incrementant-se gradualment fins arribar al 2016 amb una participació de 90 alumnes, en 10 especialitats formatives i una inserció laboral de 59 contractes. En total, durant aquests cinc anys, s’ha format a 337 joves, 221 dels quals s’han inserit laboralment.

Joves per l’Ocupació està dirigit a joves de 16 a 25 anys que estiguin inscrits a l’oficina de treball com a demandants d’ocupació i al registre de la Garantia Juvenil. Consta de formació teòrica i pràctica, de pràctiques en empreses del sector i la matrícula a l’IOC (Institut Obert de Catalunya) per a l’obtenció de la ESO, i/ o de la prova d’accés a cicles formatius de Grau Mitjà.

Aquests joves tenen una beca de 150 euros al mes. En la convocatòria 2015 – 2017 s’ha fet amb els mòduls: electricitat i manteniment, secretari i atenció al públic, conductor de transports, dependent de productes alimentaris, mecànica i soldadura, aqüicultura, animació sociocultural, operari d’indústria i magatzem, veterinària i ramaderia i jardineria i vivers.
Al programa hi ha la possibilitat que les empreses puguin contractar aquests joves rebent una subvenció del sou mínim interprofessional durant 6 mesos.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Catalunya en Comú Podem revisarà els projectes per Lleida

Notícia següent

La URV impulsa un congrés sobre la Batalla de l’Ebre

Notícies relacionades