Dimecres, 29 de maig de 2024
És notícia

Plusfresc i el Banc dels Aliments celebren la campanya solidària Aliments per Lleida

Avatar photo

L'1 i 2 de juny les botigues de la cadena de supermercats lleidatana acolliran per cinquè any consecutiu un recapte d’aliments en benefici del Banc dels Aliments i d’altres entitats solidàries

Els supermercats lleidatans Plusfresc celebren la cinquena edició de la campanya “Aliments Per Lleida” amb l’objectiu de recaptar productes per al Banc dels Aliments de Lleida. Durant el divendres 1 i el dissabte 2 de juny els supermercats de cadena ubicats a les comarques lleidatanes comptaran amb voluntaris i voluntàries que s’encarregaran d’animar els clients a col·laborar en aquesta iniciativa i de recollir les donacions.

Durant aquest dos dies, els voluntaris i voluntàries del Banc dels Aliments estaran als establiments Plusfresc de Lleida animar els clients a col·laborar amb aquesta iniciativa. Els aliments recollits es destinaran a les persones i famílies en risc de precarietat alimentària que precisen aquesta ajuda. Des de la fundació destaquen entre els aliments més adients per a la donació destaquen l’oli, la llet, el llegum cuit, la xocolata, la farina, el sucre, el cacau soluble, els aliments infantils i les conserves de carn, peix i vegetals. Aquest serien els aliments més pertinents, ja que aporten un alt valor nutritiu, bàsics en l’alimentació de les persones.

El director de responsabilitat social corporativa de Plusfresc, Rafael Oncins, afirma que ”tenir una societat més justa i amb menys desigualtats és feina de tots”. En aquest sentit, celebra que una empresa com Plusfresc torni a col·laborar en aquesta iniciativa “i sumar-se a la demanda del Banc dels aliments per a que no faltin aliments aquest estiu”.

 

La fundació El Banc dels Aliments anima a totes les entitats socials a col·laborar en les seves campanyes organitzant activitats de recollida d’aliments per associacions concretes omplint el següent formulari. Des del Banc dels Aliments contactaran amb els sol·licitants per informar de les entitats més properes, alhora que aconsellaran sobre la organització de diferents iniciatives.

Aporten alguns exemples de diferents accions d’ajuda possibles que les entitats poden dur segons el camp en el que operen:

  1. Els clubs esportius, amb descomptes a l’entrada d’un partit a canvi de l’aportació d’aliments bàsics.
  2. Les empreses, amb recollides d’aliments entre els treballadors.
  3. Les associacions culturals, oferint descomptes a l’entrada de concerts, recitals i actes a canvi d’aliments bàsics.
  4. Els centres educatius, amb l’organització de festes de fi de curs solidàries.

 

Les pròpies entitats organitzadores seran les encarregades de recollir, classificar i entregar els aliments als seus beneficiaris. Els organitzadors són els qui contactaran directament amb l’entitat per a definir la manera, la data i la logística més òptimes per entregar els aliments a cada entitat. Finalment, caldria informar al Banc dels Aliments de la demarcació pertinent sobre la quantitat d’aliments recollida per tal de tenir-ne un control i garantir-ne la justa distribució.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Identifiquen un nou mecanisme que senyalitza lesions en l’ADN

Notícia següent

Ballesteros creu que Sánchez pot ser “el principi de la solució” al conflicte polític a Catalunya

Notícies relacionades