Diumenge, 21 de juliol de 2024
És notícia

Per primera vegada en la història, Barcelona ja té més gossos que nens

Avatar photo

Aquest fenomen no és exclusiu de la ciutat comtal, sinó que reflecteix una tendència en l'àmbit nacional

Atenció amb aquesta dada que ha assolit la ciutat de Barcelona, i és que per primera en la història, el nombre de gossos censats a la ciutat ha superat al de nens.

D’acord amb les dades proporcionades pel Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya i l’Institut d’Estadística de Catalunya, al final de l’any 2022 hi havia un total de 172.971 gossos vivint en la capital catalana, mentre que la població de nens entre 0 i 12 anys era de 165.482, una diferència significativa. Per tant, a hores d’ara els gossos s’han convertit en majoria als carrers de Barcelona

Aquest fenomen no és exclusiu de la ciutat comtal, sinó que reflecteix una tendència en l’àmbit nacional. Segons dades de l’Associació Nacional de Fabricants d’Aliments per a Animals de Companyia (Anfaac), en tota Espanya hi ha més de 9,3 milions de gossos censats. El nombre de nens entre 0 i 12 anys és de tot just 5,4 milions, segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Diversos factors han influït en aquesta situació, sent la baixa natalitat a Espanya un dels més significatius. Les crisis econòmiques que el país ha experimentat des de la Gran Recessió de 2008 han portat a una disminució en la taxa de natalitat, mentre que els alts costos de vida i la dificultat per a emancipar-se han portat moltes parelles joves a posposar o renunciar a tenir fills. Al seu torn, l’afecte i la companyia que brinden les mascotes, especialment els gossos, han portat al fet que moltes llars optin per tenir un company caní en lloc de fills.

Aquest sorpasso a Barcelona reflecteix una realitat social que s’està estenent arreu del país.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 × one =

Notícia anterior

Busquen la Nobuko, una dona de 78 anys desapareguda a Barcelona

Notícia següent

Barcelona condemna el feminicidi d’una dona per violència masclista

Notícies relacionades