Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Paco Gas, Alcalde de Roquetes: “Aquests anys estem notant petites millores econòmiques que ja s’han vist reflectides en els pressupostos”

Avatar photo

Tanquem la setmana de carnavals. Quina valoració en fa de la festa al municipi?

La valoració és molt positiva. Normalment l’organitzava el Patronat de Festes i aquest any, per primer cop, ha comptat amb el suport de l’Ajuntament. La rua, que es va celebrar dissabte, es va prolongar fins a les instal·lacions del Pavelló Poliesportiu on la gent va poder sopar i continuar la festa tota la nit.

Es van ampliar les places previstes inicialment perquè es van esgotar totes…
La inscripció prèvia ens va fer veure que les places habilitades eren insuficients i a última hora vam haver de fer una ampliació. Això vol dir modificar tot el pla de seguritat per poder donar-li mes ocupació. Estem molt satisfets, doncs, de la participació de la gent i també de la feina feta pel Patronat de Festes.

Com s’estan desenvolupant aquests primers anys de legislatura?
L’anterior legislatura va ser molt difícil, va coincidir amb l’època de més retallades i la crisi econòmica es va fer notar molt. L’exemple més clar és que vam haver de reduir el pressupost gairebé en un 45% respecte als anys anterior: reestructuracions de plantilles, congelacions de salaris, reducció de subvencions…En canvi aquests dos anys de govern estem notant petites millores econòmiques que ja s’han vist reflectides en els pressupostos. Penso que aquest 2017 seguirem en aquesta línia ascendent.

En els darrers mesos s’ha millorat l’equipament esportiu en algunes zones de Roquetes, no és així?
Si, són petits equipaments que es complementen al gran equipament que ja tenim repartit entre l’Estadi Municipal i el Poliesportiu. Aquí a Roquetes vam inaugurar una pista de voleibol a l’aire lliure per tal de poder utilitzar-la a qualsevol hora i sense estar limitat pels horaris del Pavelló.
A més també esta prevista per aquest 2017 la construcció d’un rocòdrom que fa temps que se’ns reivindica per part d’un sector de joves del municipi, gent vinculada al món de l’excursionisme i l’escalada. Precisament d’aquí dos setmanes mirarem amb un enginyer com habilitarem aquest nou espai i posteriorment ens posarem a treballar en la seva execució.

Quins altres objectius es proposa l’Ajuntament de Roquetes a curt termini?
Aquest 2017 tenim com a objectiu, juntament amb el Departament de Salut, la inauguració del nou edifici del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Roquetes. Una inversió molt important tant pels llocs de treball que hem anat creant, com també pels serveis sanitàries que podrem oferir a partir d’ara: molt més amplis i en unes condicions millorades.
Tot aquest espai que ara tenim destinat al CAP ens quedarà lliure i podrem reubicar els serveis socials, que actualment gestionem juntament amb el Consell Comarcal, per oferir un servei més ampli des del punt de vista de l’atenció social i ciutadana.

Recentment ha estat el Consell Comarcal el que ha informat de que Roquetes ha estat la població del Baix Ebre que ha rebut més ajuts a famílies en risc d’exclusió residencial.
Entenem que la qualitat de vida és l’objectiu principal de gestió del nostre Ajuntament. No podíem permetre que en l’època de més fred pogués quedar cap família desatesa com era el cas. Vam fer, juntament amb la policia municipal, una revisió de totes aquelles persones amb els índex de pobresa més elevats ja fossin famílies amb fills o persones que visquessin soles per intentar que cap persones es sentís desatesa.

Ja per acabar, com són en aquests moments les relacions amb l’Ajuntament de Tortosa?
En tota l’època en la que jo he estat Alcalde les relacions amb l’Ajuntament de Tortosa han estat excel·lents. Aquesta bona relació es pot demostrar amb obres que, de forma conjunta, hem fet i ens han beneficiat a les dues poblacions com, per exemple, el passeig de Roquetes a Jesús o de Tortosa a Roquetes des de la Plaça Corona d’Aragó fins l’entrada a la nostra ciutat. Hi ha molts d’altres projectes que ens han quedat aparcats per falta de disponibilitat econòmica però que esperem poder realitzar algun dia.

Alba Monclús Soler

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Institut Camp Clar col·labora en un programa d’intercanvi d’estudiants

Notícia següent

Desarticulada una organització internacional dedicada al comerç il·legal d’angules, a través d’una empresa de Deltebre

Notícies relacionades