Marc Guasch, director comercial d’Immobiliària Hàbitat : “El nostre repte és seguir consolidant-nos com la immobiliària número 1 de Tarragona”

Avatar photo

Immobiliària Hàbitat amb 27 anys d’història referma ser una de les primeres immobiliàries a la ciutat de Tarragona

Quins són els orígens d’Immobiliària Habitat?

Els orígens d’Immobiliària Hàbitat es remunten a 1990, al Carrer Baró IV Torres de Tarragona. És d’origen familiar, comença amb el matrimoni Guasch – Arbós i aquí comença tot. Són 27 anys d’història i som de les primeres immobiliàries a Tarragona.

Quins són els valors que regeixen Immobiliària Hàbitat? Quin és el vostre tret diferencial?

Ens basem en tres pilars bàsics i són els que nosaltres transmetem als nostres clients: la transparència, la professionalitat i la confiança. Fem el que altres no fan. Ens han de conèixer per poder distingir-ho. Suposo que també ho fa l’empatia, tenim un tracte molt humà i molt personal. Ens adaptem absolutament a tot. El nostre producte es basa en obra nova i segona mà.

Quina ha estat la seva evolució durant tots aquests anys?

Estem en un mercat molt canviant degut als cicles econòmics. Hem de ser reactius, ens hem d’adaptar molt per sobreviure, és la llei d’adaptació al medi.

Quins reptes té en el futur Immobiliària Hàbitat?

Seguir consolidant-nos com la Immobiliària número 1 de Tarragona i seguir mantenint tots els nostres esforços en l’atenció al públic. És molt important que continuem amb la mateixa filosofia i seguir-nos adaptant a tot el que pugui arribar a succeir.

Quan es va fundar, no existia Internet com a tal. Quin ha estat el pes i com ha afectat en la gestió immobiliària?

Els inicis eren en paper, la premsa escrita funcionava molt bé, teníem El Clàxon –era un diari- per exemple. Evidentment, amb Fotocasa o Idealista això ha estat un canvi molt important en el qual, hi ha més facilitat que la competència pugui obrir negocis pràcticament, sense gaire costos. Per tant, això ha produït que molta gent s’hagi introduït al mercat immobiliari.

Per l’altra banda, també us podeu trobar amb el handicap que amb Internet també faciliti més la venda als particulars?

Sí, és clar. Això no obstant ,extraiem com a part positiva que això ens ajuda a diferenciar-nos de la resta, sobretot a través d’Internet: realitzem coses que altres no fan.

Quina és la tendència actual del mercat tarragoní?

Ara mateix estem notant un increment de vendes. Han pujat molt els preus dels lloguers perquè no hi ha producte, per tant, això fa que la gent s’animi a comprar.

Quin pes té el comprador estranger aquí a Tarragona o es decanta més per la costa?

Nosaltres ens hem trobat amb inversos de diferents nacionalitats: russos, xinesos i marroquins per viure-hi, però el fort pes es trasllada a costa (Torredembarra, Altafulla….). Bàsicament inverteixen en habitatge.

Per tant, seria el tipus de client en l’actualitat?

Sí, el tipus de client són inversors que compren pisos per llogar-los, però que també en compren com a habitatge principal. Són els dos nostres tipus de clients.

Amb quines perspectives afronten el futur?

Amb molt d’entusiasme i que tot continuï així, que la gent surti satisfeta de les notaries i que després ens feliciti.

Creu que l’habitatge s’està recuperant?

Sí, s’està recuperant segons els últims estudis de l’Associació Hipotecària Espanyola i la banca apunten que de cara a l’any 2020 hi haurà un increment de les vendes que repercutirà amb l’increment dels preus, evidentment.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Estudiants de la UdL es tanquen indefinidament al Rectorat

Notícia següent

Un mosso enxampa un home que acabava de robar violentament el mòbil a una noia a Reus

Notícies relacionades