Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

Lleida consciencia als adolescents sobre la prevenció d’accidents de trànsit

Avatar photo

El programa Canvi de marxa omple l'Auditori Municipal Enric Granados durant dues jornades amb experiències de primera mà sobre les conseqüències tràgiques dels accidents

L’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida torna a acollir avui i demà l’activitat d’educació i conscienciació viària “Canvi de marxa”, que impulsen l’equip d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana de Lleida, la Fundació Mutual de Conductors i el Servei Català de Trànsit, i que reunirà a 1.438 alumnes d’ESO, Batxillerat i cicles formatius, de 14 a 18 anys, i 78 professors.

L’activitat busca l’impacte emocional que genera escolar testimonis reals de persones implicades en accidents de trànsit greus, ja siguin professionals dels serveis d’emergència, com un agent de la Urbana, un bomber i un tècnic d’emergència sanitària, així com víctimes i familiars. Van acompanyats de dos joves actors que fan una petita representació teatral que busca la identificació amb el públic.

El regidor de Joventut, Ignasi Amor, ha agraït la col·laboració de Mutual de Conductors per dur a terme aquesta “impactant” iniciativa per fomentar la conducció responsable, destinada “a conscienciar al jovent de la nostra ciutat, per tal que sàpiguen que seran futurs conductors i han de conèixer la perillositat que suposa conduir un vehicle”.

El president de Mutual de Conductors, Joan Badenes ha assenyalat que ja fa més de deu anys que porten aquestes sessions per tot Catalunya i que estan molt satisfets per la rebuda que tenen. “Volem que el jovent vegin i visquin per ells mateixos l’experiència de la Guàrdia Urbana, els Bombers, Mossos d’Esquadra, víctimes d’accident i algú que ha patit un accident molt a la vora. La nostra idea és que es conscienciïn que si tenen un accident, no només el pateixen ells, sinó que darrere queda una família destrossada”, ha assenyalat.

Reducció de l’accidentalitat amb víctimes

L’intendent de la Guàrdia Urbana de Lleida, Josep Ramon Ibarz, ha constatat que aquesta tasca de conscienciació en educació viària s’està deixant notar en les dades d’accidentalitat dels últims anys. “Per l’activitat d’educació viària de la Guàrdia Urbana hi passaran en total aquest curs uns 14.000 nens i joves. El que fem és inculcar-los la prudència com a usuaris de la via. Aquesta 2019, tot i que hi ha un repunt dels accidents lleus, baixa un 6% el nombre de persones ferides i també cau un 6% les persones atropellades. Això es deu precisament al factor velocitat: hi ha més prudència. Es comencen a veure ara els fruits d’aquests anys que portem invertint en els nostres joves”, ha afirmat.

L’activitat “Canvi de marxa” es du a terme a Lleida des de l’any 2013 amb el mateix format, en dues sessions a l’Auditori amb prop de mil cinc-cents alumnes. A més, després d’aquesta activitat educativa que causa un fort impacte a les persones joves assistents, es fa una activitat complementària a posteriori de l’espectacle, gràcies a la col·laboració entre l’Equip d’Educació Viària i l’Àrea de Promoció de la Salut de la Paeria. Es facilita material als centres educatius que participen, per tal que facin una reflexió complementaria.

Aquest any participen en l’activitat els centres següents: Maristes-Montserrat, Manuel de Montsuar, Sagrada Família, La Mitjana, IMO, Sant Jaume-Les Heures, Caparrella, Ronda, Mater Salvatoris, Lestonnac-L’Ensenyança i Maria Rúbies (avui), a més de l’Episcopal-Mare de Déu de l’Acadèmia, Fedac, Ilerna, Josep Lladonosa, Centre Tècnic Ilerdense SL, Joan Oró, IMO i Gili i Gaia (demà).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Salou ajuda 211 famílies a fer front a les despeses de subministraments de la llar

Notícia següent

Lleida i Balaguer reforcen vincles de col·laboració

Notícies relacionades