Divendres, 25 d'abril de 2025
És notícia

Les cooperatives de Reus celebren el Dia Internacional del Cooperativisme amb l’edició d’un directori

Avatar photo

L’objectiu és fer més visible el moviment de l’economia social i solidària a la ciutat

Dia del Cooperativisme a Reus. Imatge cedida per Comunicació CoopCamp

Un total de 12 iniciatives de l’economia social i solidària conformen l’ecosistema cooperatiu de Reus i han editat un directori per fer més visible la xarxa de projectes de l’economia social i solidària de la ciutat.

Aquesta acció ha servit per celebrar el Dia Internacional del Cooperativisme, que té lloc el primer dissabte del mes de juliol, i per posar de manifest els valors cooperatius amb els que s’han construït com l’equitat, la solidaritat, la sostenibilitat, la participació, la inclusió i el compromís amb la comunitat.

Els ecosistemes o pols cooperatius són agrupacions empresarials formades per entitats amb uns valors transformadors comuns, que s’organitzen per millorar la seva visibilitat i el seu impacte en la societat basant-se en el principi del suport mutu. El pol cooperatiu de Reus es proposa impulsar l’economia social i solidària a la ciutat, en base a 3 eixos principals:

• Situar el cooperativisme com un referent en sectors clau.
• Resoldre necessitats compartides a partir de la intercooperació, el suport a la consolidació dels projectes, la gestió i la visibilització.
• Tenir, amb el temps, un espai de referència.

Un ecosistema format per 12 iniciatives reusenques

Aquest nou espai d’intercooperació està format per un total de 12 projectes i organitzacions de la ciutat: El Brot, Vegrà Organic, La Caseta de l’Arbre, Kunkay Care, l’Alkimista, Remahlik, Software Solutions, Les Abelles, Icaria Acció socio- educativa, Enrenou, Ennatura’t i Tracta’m.

L’Ateneu CoopCamp, impulsor de l’ecosistema

L’Ateneu CoopCamp és organització impulsora del pol cooperatiu i que s’encarrega de dinamitzar i executar la feina tècnica. Forma part de la seva raó de ser, treballar per fomentar el cooperativisme al Camp de Tarragona i crear ecosistemes econòmics transformadors és un propòsit amb el que està treballant a les principals ciutats del territori.

L’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona – CoopCamp és un dels 14 ateneus impulsats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Fomenta la creació de noves iniciatives socioeconòmiques transformadores, lligades al territori, i la generació d’ocupació de qualitat. També treballa en l’enfortiment d’una xarxa d’intercooperació de l’economia social i solidària al Camp de Tarragona.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Altafulla instal·la dues boies de captació de microplàstics

Notícia següent

Torna el Trenet Turístic a Cunit

Notícies relacionades