Dimarts, 23 de juliol de 2024
És notícia

L’entitat Magrebeida inaugura local a Lleida

Avatar photo

L’alcalde Fèlix Larrosa assenyala que la tasca d’entitats com Magrebeida ajuda a construir una ciutat de valors que cerca un millor futur

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha apel·lat aquest dissabte al vespre a construir un projecte en comú que es diu Lleida, per damunt de les diversitats culturals, durant la inauguració del local social de l’entitat Magrebeida. “El món és global i és veritat que quan incideixen persones d’altres comunitats i cultures hem de fer esforços de comprensió. Per aquest motiu us demano a tots, que feu com Magrebeida, perquè és un exemple de normalitat en aquesta societat global en què vivim. Lleida és una ciutat d’acollida, sempre ho ha estat, on s’han de criar els vostres fills i on hi ha d’haver les oportunitats que desitgem, per poder construir plegats un futur millor”, ha dit.

L’alcalde, que ha estat acompanyat del president de Magrebeida, Abdeerrafie Ettalydym ha dit que des de l’Ajuntament seguiran treballant en aquesta línia, per veure com a través de la cultura, però també d’altres iniciatives, les diferents comunitats es poden apropar encara més. En aquest sentit, el paer en cap ha recordat la recepció que minuts abans havia ofert a la cònsol general del Marroc, en la qual li ha demanat que traslladés a les autoritats del seu país aquest desig.

A més de la cònsol general, Saloua Bichri, han assistit a la inauguració de l’estatge social de Magrebeida el tinent d’alcalde Joan Gómez, els regidors Marta Gispert i José María Córdoba, el diputat al Congrés d’origen àrab, Mohammed Chaib, i el parlamentari Josep Maria Forné.

L’associació sociocultural Magrebeida és una entitat sense ànim de lucre, fundada oficialment el dia 10 de febrer de 2002 per un grup de joves magrebins residents a la ciutat de Lleida i província, que tenien moltes ganes de treballar plegats per la bona convivència del conjunt de la població.

Aquesta associació es dedica a la promoció de la cultura i del desenvolupament social, vinculada directament amb la promoció humana, treballa per la convivència i la igualtat i per una societat més justa i més solidària. També treballa per donar a conèixer alguns costums i tradicions de la cultura magrebí, la gastronomia, les festivitats i la vestimenta típica d’alguns països del Magreb.

D’altra banda, pretén promoure la participació dels socis i de la població en general en aquells actes encaminats a l’agermanament i al coneixement mutu de les persones, sota les premisses de respecte, tolerància i diàleg. En aquest sentit, l’associació sociocultural Magrebeida forma part d’un dels processos de codesenvolupament endegats per l’Ajuntament de Lleida.

Els seus objectius són: prestar ajuda humana, social i cultural als ciutadans immigrants i les seves famílies, i en especial, les dones, els joves, els nouvinguts i el col·lectiu magrebí en general. Fomentar, també, l’intercanvi cultural i donar a conèixer els aspectes més rellevants de la cultura magrebí i facilitar la comprensió de la cultura del país acollidor creant un clima de respecte, de convivència i de diàleg, etc.

Magrebeida sempre ha estat una entitat molt vinculada al barri de Pardinyes, ha desenvolupat bona part de les seves activitats al Barri i en especial al Centre Cívic de Pardinyes.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

two × two =

Notícia anterior

150 persones han activat el Codi de Risc per Suïcidi a Girona

Notícia següent

El Partit Popular del Creixell ha fet públic el nom del nou alcaldable

Notícies relacionades