Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

L’associació antitaurina Actima denuncia un correbou de la Terra Alta per la falta de seguretat

Avatar photo

L'entitat avisa que les corregudes de bous incompleixen la llei dels correbous i la de competències d'espectacles taurins

L’Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (Actima) ha presentat una denúncia a la delegació del Joc i d’Espectacles de les Terres de l’Ebre contra els organitzadors i la Comissió de Bous d’Horta de Sant Joan (Terra Alta). L’entitat acusa els controladors per no haver vetllat per la seguretat dels bous i dels assistents en un dels correbous, que se celebren durant la festa major del municipi, al setembre, i on un espectador va ser envestit per un dels animals.

Actima considera que s’ha incomplert amb la llei de regulació de les festes tradicionals amb bous (llei 34/2010 d’1 d’octubre) i amb la llei de potestats administratives en matèria d’espectacles taurins (llei 10/1991, de 4 d’abril).

L’organització antitaurina ha avisat que la propera temporada, que comença d’aquí una setmana a Aldover (Baix Ebre), denunciarà aquesta modalitat de corregudes de bous, com les que fan a Horta de Sant Joan, perquè no compleixen amb les mesures de seguretat que requereix la normativa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Entra en funcionament el nou aparcament de la zona de La Ferradura de Girona

Notícia següent

La Diputació de Lleida acull la presentació de l’Aplec del Castell del Remei

Notícies relacionades