Diumenge, 16 de juny de 2024
És notícia

L’Ajuntament de Reus intensifica la lluita contra la processionària

Avatar photo

El canvi climàtic i la major resistència de la plaga ha originat una presència més visible de les bosses d'aquesta als arbres

L’Ajuntament de Reus, a través del servei de Jardineria de la Regidoria de Via Pública, ha intensificat en les darreres setmanes la lluita contra la presència de la processionària als pins i cedres de la ciutat, especialment en aquell arbrat present als parcs i jardins de l’entramat urbà. Al mateix temps, també es col·labora amb l’empresa municipal Reus Serveis Municipals per mitigar els efectes de la processionària en l’arbrat present als patis dels centres educatius.

El canvi climàtic (amb hiverns més càlids i sense gelades a la ciutat des de fa tres anys) i la major resistència de la processionària als tractaments preventius ha originat una presència més visible de les bosses d’aquesta plaga en l’arbrat, especialment en pins i cedres. Tal com recorda el regidor de Via Pública, Hipòlit Monseny, cada tardor l’Ajuntament aplica tractaments preventius en aquestes espècies, però “la manca d’hiverns freds i amb gelades permet que les larves d’aquests insectes sobrevisquin, de manera que cal tornar a intervenir durant el mes de gener per intentar eliminar o reduir la seva incidència”.

En efecte, aquest mes de gener la Regidoria de Via Pública desenvolupa un pla d’intervenció per eliminar les bosses de processionària arreu dels parcs i jardins de la ciutat, que és on hi ha més presència de pins i cedres, així com també als espais escolars on també hi ha aquesta mena d’arbres. En aquest cas es dóna suport als efectius de Reus Mobilitat i Serveis, que és l’empresa municipal encarregada del manteniment dels centres educatius de la ciutat.

Hipòlit Monseny recorda que a més de la retirada física de les bosses en aquells punts on es pot arribar de manera manual, durant aquestes setmanes s’estan repetint els tractaments amb productes fitosanitaris i malgrat això “és probable que en poques setmanes torni a ser necessària una tercera campanya de tractament”.

Amb l’objectiu d’evitar l’expansió de la processionària, des de fa uns anys l’Ajuntament ha renunciat a plantar pins i cedres als espais on cal introduir nou arbrat i es tenen en compte altres espècies resistents o que no es veuen afectades per aquesta plaga.

D’aquesta manera, el regidor de Via Pública explica que des dels serveis municipals es posen tots els mitjans per mitigar o evitar la incidència d’aquesta plaga especialment als espais i nuclis habitats de la ciutat, ja que sovint pot desembocar en la presència d’erugues i ocasionar molèsties a les persones als llocs on aconsegueix desenvolupar-se.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

29 comparses participaran a la rua de l’artesania de Carnaval

Notícia següent

Torredembarra presenta el programa del Carnaval 2018

Notícies relacionades