Dimarts, 23 de juliol de 2024
És notícia

L’Ajuntament de Riudecanyes reparteix bosses de malla per acabar amb el plàstic

Avatar photo

Cada segon arriben als oceans més de 200 quilos de plàstic i es calcula que en pocs anys hi haurà més plàstics al mar que peixos. Per evitar aquesta situació i col·laborar amb el medi ambient, amb accions de prevenció i foment del reciclatge, cal fer nous passos a tots els nivells.

A Riudecanyes, un dels camins ha estat la substitució de les bosses de nanses per bosses de tela reutilitzables, acció que va començar el 2017, repartint 700 bosses entre els comerços locals. Ara es fa un nou pas per col·laborar en la reducció/eliminació de les bosses de secció de plàstic d’un sol us: les típiques bosses per comprar i pesar la fruita i verdura.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Riudecanyes ha decidit repartir entre els seus comerços fins a 300 lots de 5 bosses de malla reutilitzables, perquè aquests els donin als seus clients, i que serveixen per posar les fruites i verdures o altres productes de la compra quotidiana.

L’objectiu inicial de la campanya és conscienciar de la necessitat de reduir l’ús de plàstics i, de pas, generar una cultura del reaprofitament dels productes. Canviar els hàbits, especialment aquests que no comporten cap gran alteració, és senzill i acaba sent del tot necessari i útil.

Existeixen ja iniciatives semblants com la de Riudecanyes, per canviar les bosses de plàstic per les de malla, a ciutats com Seveso (Itàlia), Hallandr (Grècia), Cascais (Portugal) o, més recentment, la ciutat basca de Zamudio.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

16 + 5 =

Notícia anterior

Substitueixen les llumeneres del Parc de la Reconciliació per tecnologia led

Notícia següent

Sant Pere de Ribes signarà un compromís amb l’Agència Catalana de l’Habitatge

Notícies relacionades