Diumenge, 21 d'abril de 2024
És notícia

L’Ajuntament de Cambrils posarà en marxa un projecte d’horts municipals el 2018

Avatar photo

La finalitat és fomentar la cohesió social, la sostenibilitat ambiental i la sobirania alimentària

L’Ajuntament de Cambrils està treballant per posar en marxa un projecte d’horts municipals el 2018. Aquesta iniciativa respon a les peticions sorgides des de la ciutadania dels agents socials en dos dels processos participatius realitzats per l’actual consistori i que estan recollits al Pla Estratègic i Pla d’acció ICambrils Ciutat Intel·ligent i al Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social.

Els projectes d’horts municipals tenen com a finalitat fomentar la cohesió social, la sostenibilitat ambiental i la sobirania alimentària. L’Ajuntament de Cambrils, amb aquesta iniciativa, pretén reutilitzar espais públics com a horts revitalitzant zones infrautilitzades i alhora fomentar tant la sostenibilitat i la millora de l’entorn mitjançant la regeneració ambiental com la inclusió social de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat.

Els horts es plantegen com una activitat terapèutica, educativa, d’inserció sociolaboral i/o millora de les condicions de vida i l’entorn mitjançant l’activitat agrària.

Els beneficiaris
El projecte està enfocat a donar resposta a dos perfils de beneficiaris. Per una banda, està pensat per la capacitació de les persones en situació de vulnerabilitat i, al mateix temps, per fer front a la pobresa alimentària. Per l’altra, els horts es cediran a la ciutadania en general que sol·liciti disposar d’un espai adreçat a l’agricultura productiva dirigida d’autoconsum.

A més de les persones físiques, també se’n podran beneficiar els centres educatius de Cambrils i les entitats que figurin al registre municipal o donin servei al municipi i acreditin la seva sol·licitud per a un ús de caràcter pedagògic, terapèutic o social.

Actualment, des de l’Oficina Tècnica d’Inclusió Social, ja s’ha concretat la fitxa general del projecte dels horts solidaris, amb el suport de la Comissió d’Horts Municipals de la Xarxa en Xarxa de la Diputació de Barcelona i un voluntari de l’entitat del Banc del Temps de Cambrils.

Aquest treball que s’està gestionant, ja es veurà reflectit en les ordenances fiscals per al 2018, que passaran pel proper Plenari municipal, on ja es recull la taxa per a la utilització dels horts municipals, que estarà vinculada a un reglament d’ús. També es preveuen bonificacions per entitats, centres educatius i persones amb risc d’exclusió.

L’Ajuntament està estudiant diferents finques on es podria impulsar aquest projecte. La previsió és començar amb unes vint parcel·les individuals i quatre de comunitàries, una part de les quals aniran adreçades a un perfil social concret i les altres estaran obertes a tota la població.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Federació d’Hostaleria de Girona critica que l’intrusisme al sector fomenta la turismofòbia

Notícia següent

El Conservatori de la Diputació a Reus ofereix tallers de música moderna per a tothom aquesta tardor

Notícies relacionades