En el marc de la Setmana Mundial del Cervell, que se celebra del 13 al 19 de març, diversos equipaments municipals i entitats de L’Hospitalet organitzen un seguit d’activitats que tenen com a objectiu divulgar, despertar la curiositat i conèixer una mica millor el nostre cervell.
El programa arrencarà dijous, 16 de març, a les 19 hores, a l’Auditori Barradas, amb la conferència “Pensamos con la vista” de l’investigador ICREA Hans Supèr, de l’Institut de Neurociències de la Universitat de Barcelona. Una xerrada adreçada als amants de la neurociència i que mostrarà com poden arribar a ser de crucials alguns petits moviments oculars per al processament mental.
A continuació, dissabte, 18 de març, a les 11 hores, la mainada descobrirà com el cervell pot arribar a enganyar la vista i les diferents maneres de percebre la realitat en el taller familiar “La ciència i el cervell…, t’enganyen els teus ulls?”, que oferirà Funbrain a la Biblioteca Central Tecla Sala. Per assistir-hi, cal inscripció prèvia a través del web www.bibliotequeslh.cat o trucant al 93 403 26 30.
El mateix dissabte, a les 18 hores, el Teatre Catòlic acollirà l’obra de teatre Abans que arribi l’alemany, de Marta Barceló, amb taquilla inversa en benefici de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de L’Hospitalet (AFAH). L’obra tracta sobre l’impacte de la malaltia d’Alzheimer en les persones que la pateixen i el seu entorn. En acabar, es durà a terme un col·loqui que donarà veu a les persones afectades i en el qual participaran famílies cuidadores de l’AFAH, persones expertes en Alzheimer des de la clínica assistencial i la recerca de l’Hospital Bellvitge i l’IDIBELL i els intèrprets de l’obra, del grup 8uit de Teatre.
El punt final a la Setmana del Cervell el posaran les Flash Talks, una sèrie de xerrades breus impartides per membres del grup de recerca “Cèl·lules mare i malalties neurodegeneratives” del Consiglio Lab de l’IDIBELL i adreçades a estudiants de L’Hospitalet de cicles de formació professional vinculats a laboratori clínic, biomèdic o d’anàlisi. L’objectiu d’aquesta sessió, que tindrà lloc a l’Auditori Barradas el dimarts 21 de març, a les 11.30 hores, és que l’alumnat pugui conèixer de primera mà alguns dels perfils professionals primordials d’un laboratori, i com aquests interactuen amb la figura de tècnic o tècnica de laboratori, persona clau en el funcionament d’un grup de recerca.
Aquestes activitats s’emmarquen dins #LHCiència, el pla estratègic en comunicació científica de la ciutat i que té com a objectius principals fomentar, impulsar i difondre les competències i professions STEAM i el coneixement científic a la ciutat, a través de nous formats i experiències de proximitat.