Diumenge, 23 de juny de 2024
És notícia

La Fuliola reuneix un miler de persones a la Festa del Segar

Avatar photo

S'ha recuperat el concurs de pintura que ha aplegat una vintena de participants

La Festa del Segar de la Fuliola ha reunit més d’un miler de persones en aquesta població de l’Urgell que fa 38 anys que rememora de forma festiva les feines del camp tal com es feien abans de la mecanització. Així ho assegura el seu president, Oriol Farré, que es mostra molt satisfet de la resposta del públic. Assegura que s’ha doblat respecte els darrers anys després d’una etapa de davallada. Segons Farré, un dels revulsius ha estat l’aposta per vincular les Festes del Segar i el Batre amb l’art. Aquest diumenge l’era s’ha convertit en un espai d’inspiració artística amb la recuperació del concurs de pintura, que ha aplegat una vintena de participants. El 16 de juliol serà el dia del Batre.
Els actes han començat al matí amb l’arribada dels segadors i segadores a l’era, on posteriorment han fet una exhibició amb la garbelladora i la lligadora. Durant tot el matí, les parades artesanes, els tallers infantils, la mostra de maquinària antiga i d’animals i el concurs de pintura han conviscut en un espai que, any rere any, vol reivindicar el valor de les tasques tradicionals del camp. La trobada ha finalitzat amb un dinar a l’era amb cassola de tros després del concert del popular cantautor i youtuber ‘Lo Pau de Ponts’.

Aposta per l’art

Sota el lema ‘Crear per créixer’, aquesta edició proposa una mirada nova a la festa des de la vessant artística. Aquesta aposta també es visualitzarà el pròxim diumenge 16 de juliol, a la Festa del Batre. El president de les Festes del Segar i el Batre, Oriol Farré, explica que “les persones que participin al Batre viuran una experiència artística integral”. El dia del Batre, a la gastronomia i les demostracions de maquinària antiga s’hi afegirà una mostra d’animals, lectures de poesia, un mercat d’art, un altre concurs de pintura i la instal·lació artística ‘Marinada eterna’ d’Alba Pérez, que ja s’ha pogut contemplar aquest diumenge a la cabana.

Els actes començaran al matí amb la trobada de les batedores, que carregaran les garbes al carro, les duran a l’era i estendran la batuda. Després de dues tandes i d’agafar forces amb un dinar, a la tarda separaran el gra de la palla. La festa finalitzarà amb el ball a l’era.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

17 morts per ofegament a platges, rius i piscines de Catalunya en mig any

Notícia següent

Horta de Sant Joan torna a reclamar l’accés al reg de la Terra Alta per abastir granges i masos

Notícies relacionades